Военният министър: Трябва да вярваме на Българската армия

0
България има достатъчно ресурс да ремонтира украинска военна техника, заяви Драгомир Заков
България има достатъчно ресурс да ремонтира украинска военна техника, заяви Драгомир Заков Снимка: БГНЕС

България има достатъчно ресурс да ремонтира украинска военна техника, заяви Драгомир Заков

"Има какво да покажем относно въоръжение, трябва да вярваме на Българската армия и да ѝ помагаме. България има достатъчно ресурс да ремонтира украинска военна техника. Има разделение в българското общество относно военната помощ за Украйна", заяви в празничното издание на "Денят започва" на 6 май министърът на отбраната Драгомир Заков. Според него публичният дебат по темата крие риск за националната ни сигурност.

"НАТО е гарантът за нашата сигурност и териториалната ни цялост. България от много е жертва на хибридна война, която се печели не с оръжия, а с информираност. Има дезинформация, няма пряка военна заплаха, но има сериозни рискове", допълни военният министър.

Според него е важна роля на службите, държавата и въоръжените сили да минимизират тези рискове.

"Всява се страх, че войната може да излезе в широк спектър в Европа и региона, задача на организация като НАТО е да предотврати подобен сценарий. Дипломацията е опцията, която трябва да се следва, а не войната", поясни Драгомир Заков.

Той уточни, че задачата е ускорен темп на модернизация на армията, съвместно с нашите съюзници, както и законодателни промени.

По думите на Драгомир Заков няма парад тази година, защото в момента Българската армия изпълнява много задачи по цялата територия на страната - помага на МВР по границата във връзка с бежанския натиск от Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    русенец
    Драго ми министърче, позволи ми като офицер от времето когато моят полк имаше повече танкове от сегашните ни гастарбайтърски формирования и мажоретната гвардейска част в София да ти кажа моето жизнерадостно : "Здравей, бе смешник!".:)))
  • 3
    3
    Мунчо
    Няма как да вярвам на това, което някои наричат "армия".
  • 2
    2
    Бай Чеп
    И запомнете веднъж завинаги, мазни натовски амбреажи, българските граждани НЕ ИСКАМЕ да сме източния фланг на НАТО, нито източния фронт на НАТО! Като искат краварите да се пробват на Русия, да си слагат самолетоносачите срещу Крим и да се пробват! Няма нужда да ни тикат нас!
  • 2
    1
    Бай Чеп
    БА трябва да изпълнява здълженията си според Конституцията на РБ, а именно - да осигури суверенитета, териториалната цялост и защита на цивилното население! Вярата я оставете за поповете! Некадърници натовски!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари