Военни съоръжения плават в езерото Липник

8
Военни разгърнаха плаващи модули за Световната купа по кану-каяк
Военни разгърнаха плаващи модули за Световната купа по кану-каяк Видео: Русе Медиа

Военни разгърнаха плаващи модули за Световната купа по кану-каяк

Плаващи военни съоръжения могат да се видят в езерото на Николово. Те са свързани с подготовката на Световната купа по кану-каяк маратон през юни в Русе и изискванията на международната федерация.

Военните са дошли в края на миналата седмица със специализирана техника и в рамките на един ден са успели да разгърнат и двата подхода с плаващите модули. Очаква се да пристигне и още един, пети модул, който да бъде сложен в посока към водната кула.

Предвидено е по двата подхода да бъдат поставени плоскости, които се подготвят в момента от ОП „Комунални дейности“. Те ще бъдат настлани със зелена настилка, като ще се ползват от състезателите за акостирането, изнасянето на лодките и бягането, които са част от кану-каяк маратона.

От общината изказват благодарност към военното формирование за съдействието, а за самите военни това е било добра възможност за тренировка, тъй като тези съоръжения се вадят рядко.

Косенето на тръстиката продължава по план, брегът е почистен, а трасетата са почти готови за състезанието.

Ремонтът на хангарите на Гребната база е на финалната си фаза, като са направени санитарни възли и съблекалня.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Кондьо
    Това "съоръжение" си има точно техническо название-Понтонен мост!Ма те списувателите от Дунав мост,от де да знаят,че има и други мостове ,за тях е съоръжение:):):)
  • 2
    1
    Трънчо
    Да тръстиката е "окосена", а че трябва на рибите за хвърляне на хайвера и укритие от хищни риби това не се отчита
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари