Водният проект в квартал "Долапите" блокира обходния път Русе - Бяла

0
Това означава, че при затваряне на главния път Русе-Бяла превозните средства ще бъдат спирани и отбивани не край хижа „Приста“, както досега, а още на Охлюва, каза Стамен Савов
Това означава, че при затваряне на главния път Русе-Бяла превозните средства ще бъдат спирани и отбивани не край хижа „Приста“, както досега, а още на Охлюва, каза Стамен Савов Видео: Русе Медиа

Изграждането на канализация в кв.“Долапите“ в Русе ще създаде проблем през зимните месеци и ще блокира използването на част от обходния път Русе-Иваново-Бяла.

Това стана ясно по време на общинския щаб за зимната подготовка. Директорът на Областно пътно управление-Русе инж.Стамен Савов изрази притесненията си, че главната улица на "Долапите" ще бъде разкопана точно в зимната обстановка, предава Русе Медиа.

За съжаление кметският наместник на квартала Светлин Савов нямаше как да го опровергае. Стана ясно, че действително изкопните работи продължават към жп линията и през януари и февруари според линейния график ще се работи точно там, до обръщалото за кв. “Долапите“ на пътя София - Русе.

Това означава, че при затваряне на главния път Русе-Бяла превозните средства ще бъдат спирани и отбивани не край хижа „Приста“, както досега, а още на Охлюва, каза Стамен Савов.

Днес вече се е наложило пътят да бъде затварян за кратко за тежкотоварни камиони в участъка Обретеник-Борово-Бяла, за да се опесъчи и подсигури движението към Беленския баир.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари