Водата превзе "Арапя": Коли и каравани плуват в морето

0
Двама души са били спасени от каравана, която е била завлечена вътре в морето
Двама души са били спасени от каравана, която е била завлечена вътре в морето

В Царево е обявено бедствено положение

Заради наводнения и интензивни валежи в община Царево е обявено бедствено положение. Пътища са затворени, коли са под вода, има и къщи, които са наводнени. Очаква се до края на деня валежите да продължат.

Снимка: bTV

От община Царево бяха евакуирани поне 130 човека. През изминалото денонощие най-много сигнали за бедстващи хора са подадени имено оттам.

Хората на къмпинг „Арапя“ са притеснени. По техни разкази съседни и малки язовири са прелели и буквало са залели мястото. Хората търсят къде са се озовали караваните им, но заради високите води придвижването е трудно. Има и отворени шахти, които обаче са опасни, защото не се виждат. По разказ на хората тази сутрин двама души са били спасени от каравана, която е била завлечена вътре в морето, предаде bTV.

Снимка: bTV

„Положението е бедствено. Вътре в морето плуват каравани коли така е от сутринта“, коментира Елена Тодева. Почивката ѝ е трябвало да приключи в четвъртък, но се оказват в капан.

Снимка: bTV

Вътре на самия бряг има коли. Самото море изхвърля боклуци. Явно самата река, която е до къмпинга, е преляла и е вкарала всички коли и каравани вътре в морето.

„Просто има нужда от тежка техника, от трактори, нещо което да помогне да се издърпат всички тези каравани, които все още не са влезли в морето. Но много каравани потънаха, страшно много“, казва Елена.

Според собственика на бунгала "Кораба", където е отседнала и жената, най-лошото е отминало. Има ток и вода. Комуникациите не са прекъсвали.

Хората си помагат, опитват да приютят и тези, които няма къде да прекарат нощта на „Арапя“.

Местните не помнят подобно бедствие в този регион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари