Внимание, русенци!Промяна в електронните карти за автобусите

0
С новите промени ще се избегнат дублиранията в спирките и маршрутите на предплатените карти за пътуване
С новите промени ще се избегнат дублиранията в спирките и маршрутите на предплатените карти за пътуване

В Общински съвет - Русе е постъпило предложение за изменение и допълнение на Наредба №14 за реда и  условията за превоз на пътници и багаж с обществения транспорт на територията на Община Русе, информира Топ новини.

Предложението е постъпило от името на кметската администрация, и цели коригирането на неточности, неясноти и пропуски в първоначално приетата Наредба. 

С новите промени ще се избегнат дублиранията в спирките и маршрутите на предплатените карти за пътуване. Ще се избегнат и неуспешните валидации на превозните документи и конфликтните ситуации сред пътуващите и обслужващия персонал.

Предвижда се текстът на чл.5, ал. 9 да бъде променен като се добави след текста „…всички превозни средства“ израза: „на съответния превозвач“.

Целите, които се преследват с предлаганата промяна са привеждане на нормативната уредба със съществуващите обществени отношения, се казва в аргументите на предложението.

В чл. 10, ал.3, т.2 във връзка с промяната в чл.5, ал.9, ще се промени в изречение първо, което да придобие следната редакция:

„Електронна карта, заредена с период за определена линия важи за линиите на  съответния транспортен оператор, чиито  маршрути се препокриват с избраната линия, както и при временна организация на движението по заместващите линии“.

Взети са под внимание и пътуващите слепи граждани, от които градски транспорт в Русе ползват около 50 човека. За тяхно улеснение ще бъдат издавани хартиени карти за 30 пътувания. 

Цената на карти за пенсионери пък ще бъде намалена с 2 лв., като с тази промяна цената на картите за възрастните граждани става: за автобусните линии - 12,00 лв., а за тролейбусните – 10,50 лв. Средствата за това ще дойдат от резерва на Общинския бюджет. 

Пълният текст на предложението, както и финансовите разчети за него, са достъпни в прикачения документ.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари