Внимание! Измамници дебнат по магистралите

0
Апаши раздават визитки на магистралата, само и само да ви измъкнат парите
Апаши раздават визитки на магистралата, само и само да ви измъкнат парите Снимка: БГНЕС

Измамници раздават визитки на магистралата, само и само да ви измъкнат парите.

За трика разказа пловдивчанката Доротея Петрова, която станала жертва на апашите в петък. Жената пътувала по южното платно на магистралата. Малко преди отбивката за град Раковски тя задминала с колата си БМВ с чужда регистрация, което започнало да присветва с фарове. Дамата помислила, че нещо не е наред по колата и отбила вдясно.

Баварецът веднага набил спирачки зад нея. „От колата слезе добре облечен мъж на около 35-40 години. Носеше риза и вратовръзка, изглеждаше интелигентен. На развален английски започна да ми обяснява, че със съпругата си се прибират към Турция, но нямали български пари да заредят гориво”, разказа потърпевшата. Тя наистина видяла, че на задната седалка на БМВ-то седи забулена жена, пише "Марица".

Докато опитвал да измъкне някакви пари от Доротея, мъжът извадил визитка с име, адрес и телефон, на които тя да го потърси, за да върне борча. После свалил „златната” си гривна и пръстена от ръката си, за да ги остави като залог. Пловдивчанката му дала десетачка и няколко банкноти по два лева с идеята да му помогне. Едва когато малко по-късно пристигнала в офиса, в който работи, колежките се усъмнили, че е станала жертва на измама. Естествено, на посочените координати от визитката не отговарял никой, станало ясно, че и такъв адрес не съществува. Златните накити, оставени като залог, пък се оказали обикновена пожълтена тенекия.

Добре че не дадох по-голяма сума. В такъв момент човек гледа да помогне и през ум не му минава, че някой иска да го измами”, призна Доротея. Номерът със златната гривна е често използван от магистралните апаши, коментираха от полицията. Шофьорите, пътуващи по аутобаните, трябва да бъдат много внимателни при контактите си с непознати лица на пътя, тъй като арсеналът от трикове на измамниците е много богат и човек трудно може да се усети, че всичко около него е постановка.

Най-добре е при подобни ситуации да не се спира на пътя и да не се влиза в разговор със „закъсали” водачи, а да се позвъни на тел. 112, съветват органите на реда.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари