Внимание! Хакват ФБ профили с порно клипчета!

1
Бъдете внимателни и, ако видите, че някой от вашите ФБ приятели ви е тагнал в съмнителни клипчета – в никой случай не ги отваряйте
Бъдете внимателни и, ако видите, че някой от вашите ФБ приятели ви е тагнал в съмнителни клипчета – в никой случай не ги отваряйте

Социалната мрежа е залята от порно...

Очевидно, това е поредна сериозна атака, тъй като е ясно, че  Фейсбук има много стриктна политика и не допуска качването на материали с порнографско съдържание.

Бъдете внимателни и, ако видите, че някой от вашите ФБ приятели ви е тагнал в съмнителни клипчета – в никой случай не ги отваряйте.

Иначе – ще се заразите и ще станете част от „вълната”.

Проблем с тези „вируси” се появи още в началото на годината.

Тогава IT специалисти предупреждаваха, че при отварянето на „интересните клипчетапрофилът Ви се заразява и вече е възможно да бъде контролиран дистанционно.

Освен това, заразите ли се – засяга се не само профила ви (който започва да  разпраща покани до приятелите ви да гледат порно клипчетата), но и компютъра ви.

Експертите съветват – ако разберете, че разпращате съмнителните предложения до приятелите си – да смените веднага паролата си за достъп.

И още – прегледайте приложенията си и изтрийте всички, които ви се виждат съмнителни.

За финал – сигнализирайте на Фейсбук – докладвайте на администратора всички такива клипчета, които сте получили или изпратили (но първо разчистете профила си от всички съмнителни елементи!).

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари