Внезапно почина руски заместник-министър, критикувал войната в Украйна

0
Все още няма официално обявена причина за кончината на Пьотър Кучеренко
Все още няма официално обявена причина за кончината на Пьотър Кучеренко Снимка: Станислав Красильников / ТАСС

Все още няма официално обявена причина за кончината на Пьотър Кучеренко

"Почина руският заместник -нминистър на науката и висшето образование Пьотър Кучеренко", това написа американското издание "Дейли бийст", предаде Novini.bg.

"На члена на правителството в Москва му е станало лошо, докато е пътувал в събота със свои колеги на връщане от командировка в Куба. Заради влошаването на здравословното състояние на пътника самолетът е бил принуден да кацне извънредно в Южна Русия. На борда се е качил медицински екип, но въпреки усилията на лекарите, човекът си е отишъл от този свят", посочи още медията.

"Смъртта на Кучеренко бе обявена с некролог на сайта на просветното ведомство. Все още обаче няма официално обявена причина за кончината му. Официозният телевизионен канал "Звезда", цитирайки близки на покойния обяви, че зам.-министърът е починал вследствие на масиран инфаркт. Очаква се резултатите от аутопсията да излязат в сряда", добави "Дейли бийст".

Емигриралият от Русия журналист Роман Супер описа Кучеренко като добър и стар приятел. "Видяхме се броени дни след като Русия нападна Украйна. "Това е нацистка война, бягай!", каза ми той", сподели Супер пред изданието.

По думите на журналиста Кучеренко е гълтал успокояващи и антидепресанти с шепи. "Самолечението обаче не му помогна", разказа още Супер, цитиран от "Дейли бийст".

"Кучеренко сключи брак със сляпата певица Диана Гурцкая през 2005 г. Две години по-късно двамата се сдобиха със син – Константин", добави медията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    daskal
    Има човек - има проблем! И така нататък...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари