ВМРО предлагат пенсия от 700 лева

0
Средна пенсия 700 лв., средната работна заплата до 2500 лв., 70 лв. ваучери за лекарства за пенсионери и хронично болни българи предлага ВМРО в предизборната си програма
Средна пенсия 700 лв., средната работна заплата до 2500 лв., 70 лв. ваучери за лекарства за пенсионери и хронично болни българи предлага ВМРО в предизборната си програма Снимка: БГНЕС

Средна пенсия 700 лв., средната работна заплата до 2500 лв., 70 лв. ваучери за лекарства за пенсионери и хронично болни българи предлага ВМРО в предизборната си програма.

"Няма да увеличаваме данъците и ще намалим държавните разходи. Паралелно с това ще увеличим парите за втората година майчинство и ще осигурим безплатна детска градина и безплатни учебници за всяко дете". Това са част от мерките, които са залегнали в програмата на ВМРО за 45-ото Народно събрание (мандат 2021-2025 г.), съобщи Монитор.

"Ще продължим и политиката за увеличаване на заплатите на лекари, учители, военни и полицаи", твърдят от ВМРО. От партията предлагат отмяна на Закона за социалните услуги, както и примане на нов Кодекс за социално подпомагане, с който да се сложи край на социалния паразитизъм на маргиналните групи.

"В условията на глобална пандемия и наложените противоепидемични мерки всички бизнеси са засегнати. Ние сме помислили и за това. Имаме пакет от антикризисни мерки, които да подадат ръка на най-засегнатите сектори. За нас в условията на стопанска криза най-важните мерки са тези, които стимулират инвестициите и предприемаческата инициатива, водейки до изпреварващ растеж; намаляват данъчно-административното бреме върху служители и бизнеси, без вдигане на преките данъци, което е важно за формиране на спестяванията и инвестициите; дават „гъвкавост“ на пазара на труда, където е най-големият удар, изразен в ръст на безработицата и свиваща се заетост; оставят повече ресурс близо до проблемите на гражданите, създавайки конкуренция в добрите практики между общините“, посочват от ВМРО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари