ВМРО: От 2021 година държавата да поеме таксите за градина на всички деца

1
Това е една от задачите, поставени на състоялия се днес Организационен съвет на партията
Това е една от задачите, поставени на състоялия се днес Организационен съвет на партията

От 2021 г. държавата да поеме таксите за детска градина на всички деца, иска ВМРО.

Това е една от задачите, поставени на състоялия се днес Организационен съвет на партията. 

"Приети са 15 наши законопроекта и над 50 предложения за промени между първо и второ четене. В Закона за държавния бюджет и ДОО за 2020 г. постигнахме минимални пенсии от 250 лв. Подкрепа получи и първа позитивна демографска мярка – задължителна детска градина за 4-годишните и 10 млн. лв. за поемане таксите на децата от социално слаби семейства и 70 млн. за нови детски градини. Стремежът ни е в следващия бюджет държавата да поеме таксите на всички деца", хвалят се от партията на Каракачанов в декларация, публикувана на официалния им сайт.

"Вратичката „бързо следствие“ при особено тежките престъпления, с която присъдата се намаляваше с 1/3, отпадна с промените в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). На първо четене мина и предложението за разширяване пределите на неизбежната отбрана и отпадането на „маловажната кражба“ в Наказателния кодекс (НК)", се казва още в документа.

От ВМРО уточняват, че са спрели и "притеснителната Стратегия за детето, която съдържаше текстове, несъвместими с традиционните семейни ценности на българското общество". Влизането в сила на Закона социалните услуги беше отложено с 6 месеца, за да се прецизират текстовете.

Партията продължава да настоява и за въвеждането на военно обучение в училищата и връщането на предмет "Родинознание" за най-малките, като по този повод е имало редица разговори с министъра на образованието Красимир Вълчев. 

"Наша кауза е и въвеждането на доброволна военна служба; полицейско присъствие във всяко населено място; целенасочена политика за поддържане на българската идентичност, език и култура в традиционните и новите български общности в чужбина; законодателно регламентиране на „Карта българин“; по-ефективна държавна подкрепа на народните читалища", пише още в позицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари