Влизаме в Турция само с лична карта

15
Реджеп Ердоган издаде указ
Реджеп Ердоган издаде указ Снимка: БГНЕС / архив

Българските граждани ще могат да влизат в Турция без задгранични паспорти, а само с лични карти

Това съобщава турският информационен сайт "Дикен", позовавайки се на указ на президента Реджеп Тайип Ердоган, публикуван в днешния брой на турския държавен вестник.

Българското външно министерство разпространи новината, където се уточнява, че така се въвежда възможността граждани, които притежават лични карти, издадени от Република България, да пътуват безвизово до Република Турция 90 дни в рамките на всеки 180-дневен период, с цел туризъм или транзит.

От Генералното ни консулство в Одрин информират, че при проведени разговори с началника на ГКПП-Капъкуле и с кабинета на директора на Областната дирекция по сигурността в Одрин, към настоящия момент все още не са получени допълнителни указания за начина на преминаване на ГКПП с лични карти, издадени от Република България, като не е посочен и конкретен срок за влизане в сила на новия режим на преминаване на границата за българските граждани.

До разпространяването на указания от Анкара към компетентните турски институции, се прилага действащия към момента режим, според който българските граждани, притежатели на обикновени паспорти, издадени от Република България, имат право на 90-дневен визов престой в рамките на 180 дни, а притежателите на служебни и дипломатически паспорти, издадени от Република България- на 30-дневен безвизов престой в рамките на всеки 180 дни, заявяват от МВнР. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Браво!!!
    Турците са умни и работливи хора! Освен това като чуят българска реч се ухилват до уши, разперват ръце и радостно се провикват "Комшууууу"! Винаги са любезни, усмихнати и приятелски настроени. Не като едни други сатрапи, които ни обявяват за "неприятелска държава",а уж били наши "братя"! Айде няма нужда!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари