Влезе в сила забраната руски кораби да акостират в България

1
Санкцията обаче допуска изключения
Санкцията обаче допуска изключения

От 00:00 часа на 16 април България забрани достъпа на руски кораби до пристанищата си.

Действието е във връзка с войната в Украйна, като част от петия пакет санкции на ЕС срещу Русия, приет на 8 април.

Тоест, забраната за достъп ще бъде предприета от всички държави в съюза. Вече има такава информация за Румъния, като мярката влиза от утре, пише Сега.

"Достъпът до българските морски и речни пристанища е забранен за всички плавателни съдове, регистрирани под руско знаме, както и за всички плавателни съдове, които са променили своето руско знаме или регистрация към знамето или регистъра на която и да е друга държава след 24 февруари 2022 г.", се казва в съобщението на "Морска администрация".

Санкцията обаче допуска изключения. Тя не се прилага за бедстващи кораби, при спасяване на човешки живот и други кризисни ситуации. Посещение може да бъде разрешено на територията на ЕС и ако се търгуват или транспортират нефт, нефтопродукти, природен газ, титан, алуминий, превозват се хуманитарни помощи и т.н.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари