Влезе в сила присъдата за обира на „Юробанк“ в Русе

2
Извършеният преди 6 години обир е на стойност близо 190 хиляди лева
Извършеният преди 6 години обир е на стойност близо 190 хиляди лева

Извършеният преди 6 години обир е на стойност близо 190 хиляди лева

Постановената от Окръжен съд – Русе присъда, с която подсъдимият И. П. е осъден на 10 години лишаване от свобода за кражба от „Юробанк“, бе потвърдена изцяло от две инстанции и влезе в законна сила, съобщиха от Съдебната палата.

Подсъдимият и неустановено лице решили да извършат кражба на парични суми от трезор на банков клон. Сдобили се с информация за „Юробанк“ на ул.“Александровска“ 1 в гр. Русе, за устройството и конструкцията на сградата, в която бил разположен трезора, за начина на подреждане на ценностите, които се съхранявали там, за подстъпа до сградата и нейното наблюдение. Набавили си множество инструменти и на 26.03.2016 г. (събота) влезли през входа на подземния гараж. Разрушили стената на трезора и през двата почивни дни успели да откраднат 150 000 лв., 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара, всичко на обща стойност 188 385,52 лв.

Окръжен съд – Русе след проведени множество разпити на свидетели и вещи лица, на 22.01.2020 г. призна И. П. за виновен и го осъди на 10 години лишаване от свобода при строг режим, като приспадна предварителното задържане, считано от 07.12.2017 г. С присъдата е постановено подсъдимият да плати на „Юробанк България“ АД имуществените вреди в размер на 188 385,52 лв. ведно със законната лихва от датата на деянието. И двете по-горни инстанции са приели този съдебен акт за правилен и законосъобразен и са го потвърдили изцяло, а жалбите на подсъдимия са оставили без уважение.

С това присъдата на Окръжен съд – Русе, с която И. П. е осъден на 10 години лишаване от свобода при строг режим, вече е окончателна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    daskal
    След приспадането от 2017 г. ще лежи 5 години. Трябва и да плати на банката 190-хиляди лева плюс лихвите. За първото не знам, ама второто не виждам как ще се случи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари