Властите в Мариупол: 90% от града е унищожен!

0
Градът се „унищожава от небето“, пише украински депутат
Градът се „унищожава от небето“, пише украински депутат Снимка: БГНЕС

Градът се „унищожава от небето“, пише украински депутат

Властите в обсадения източен град Мариупол заявиха, че до 90% от сградите в града са били разрушени от руските сили при ежедневните им бомбардировки над града.

Леся Василенко, украински депутат, написа в Туитър, че градът се „унищожава от небето“ и повтори призива на президента Владимир Зеленски към западните държави да наложат забранена за полети зона над страната, пише ВВС, цитиран от Дарик.

Докладът идва на фона на съобщения, че спасителните екипи в града се опитват да изведат оцелели от атака срещу Драматичния театър, където около 1000 души - главно жени и деца - се криеха в бомбоубежище. Спасителната операция продължава на фона на силен обстрел от руските сили в периферията на Мариупол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Gareth Bale
    Спрете да повтаряте фалшивите новини от украински източници. Доказана измислица. Има 3-4 независими влогъра с реална информация. Ако те не ви потвърждават, не пишете никаква пропаганда - нито украинска, нито руска. Официалните медии са бита карта. Друг е моментът ако търсите кликания! Приказката за лъжливото овчарче важи с пълна сила...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари