Влак уби русенец на релсите над бул. "Липник"

1
Русенец почина при инцидент с железопътна композиция.

Инцидентът станал малко след 14 часа вчера на ж.п.-надлеза над бул. „Липник“. По ирония на съдбата трагедията се разиграла точно до табелата, на която пише, че пресичането на ж.п.-линията е забранено.

Композицията се движела от гара Разпределителна към Централна гара, откъдето в 16,20 ч. трябвало да потегли за София. Мъжът, на видима възраст около 60 г., с торбичка ябълки в ръце, започнал да пресича линията.

Според очевидци, машинистът неколкократно подал предупредителен звуков сигнал, но мъжът реагирал доста късно. Отстъпил от линията, но явно недостатъчно и бил ударен в главата от преминаващия локомотив.

С кола на Спешна помощ пострадалият бил незабавно бил откаран в Русенската болница. Опитите да бъде върнат към живот останали безрезултатни и малко по-късно мъжът починал от получените черепно-мозъчна травма и множество разкъсни рани.

Полицията работи по изясняването на обстоятелствата около трагичния инцидент. Най-вероятно става дума за нещастен случай. Загиналият все още не е идентифициран, тъй като не носел лични документи.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари