Владислав Панев: Служебният кабинет става все "по-борисовски" и все "по-пеевски"

0
Депутатът напуска "Зелено движение"
Депутатът напуска "Зелено движение" Снимка: БНТ

Депутатът напуска "Зелено движение"

"Според мен, зелените политики никога не са били толкова застъпени от страна на правителството. Данните показват, че намалението на производството на енергия от въглища за първото тримесечие на 2024 спрямо същия период за 2019 г. е 51%. Аз съм представител на „Зелено движение“ и ще бъда такъв до края на това Народно събрание." Това каза заместник-председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Владислав Панев. Той е и съпредседател на „Зелено движение“, които на 15-ти април обявиха, че напускат ПП-ДБ и ще се явят на парламентарните избори самостоятелно.

"Единствената алтернатива е ПП-ДБ, ще подкрепя коалицията за националните и европейските избори", добави той, като уточни, че най-вероятно ще е кандидат за народен представител на предстоящите избори.

Владислав Панев каза още, че гледа на промените в служебното правителство като "очевидно влияние на г-н Борисов и г-н Пеевски".

"Кирил Вътев разбира проблемите в земеделието. Друг е въпросът дали е можел да противодейства на тях в достатъчна степен, заради всички кадрови назначения в земеделското министерство. За мен тази промяна е в следствие на това, че земеделието е орган и отрасъл с изключително голяма корупционна зависимост, доколкото милиарди минават от там. И дали г-н Вътев е бил склонен да назначи на определени позиции, на ключови позиции в министерството нови хора може би, протежета на ГЕРБ и ДПС.", заяви Панев по БНТ.

Според зам.-председателят на ПГ на ПП-ДБ със смяната на министри служебният кабинет все повече се намества. "Става все по-борисовски и все по-пеевски. Нямаме никакво съмнение, че той е под техния пряк контрол".

Панев посочи, че с промените в Конституцията са целели да има баланс - президентът да няма пълната власт и да няма неограничена възможност да назначава министри, т.е. да е налице баланс между президентската институция и служебния кабинет.

По отношение на фигурата на министъра на външните работи Владислав Панев се осъмни, че става въпрос за влияние на мнение в чужбина.

"Знаете, че Митов е един от символите на ГЕРБ. Той е от "първия ред" на НС, така, че няма никакво съмнение за неговата партийна принадлежност. Вероятно н-н Борисов цели точно да има ясна, пълна информация какво се случва във външно министерство и нашите партньори."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари