Владислав Горанов: Разбира се, че съм член на ГЕРБ

1
​Американските партньори са подведени, разпознавам българи зад това, заяви още Горанов
​Американските партньори са подведени, разпознавам българи зад това, заяви още Горанов

Американските партньори са подведени, разпознавам българи зад това, заяви още Горанов

"Член съм на ГЕРБ, не съм от ръководните органи, но съм член на ГЕРБ. Разбира се, имаше интерпретации. Лесно е да се използва една репутационна щета, като тази оценка от страна на американското правителство към определен член на партия и това е проблем за партията", заяви в в ефира на bTV бившият финансов министър Владислав Горанов.

Той уточни, че от две години не е част от ръководните органи на партия ГЕРБ. "Оставам в партия и имам много приятели вътре. Надявам се, че това няма да е проблем за тях, както не е проблем и за мен", допълни той.

„Оценката на американското правителство е притеснителна и разочароваща за мен, още повече, че аз уважавам американския народ и съм работил за нашите отлични отношения. За периода, за който се поднасят определени факти, обаче, според мен те са неточни“, коментира Горанов. И добави: „Няма как да се гордея от това, че една комисия, която е под шапката на финансовото министерство, но е междуведомствена, са допускани грешни прилагания на закона“. Той обаче добави, че „това не е ставало само докато аз съм бил министър, аз съм този, който констатирах проблема. Осъзнах в един момент, че системата е обрасла, и предложих решение“.

Горанов бе категоричен, че „основния упрек, че съм изменял законодателството не е верен, и не включват участие на хора от ГЕРБ. Това лесно може да се установи. (Подаде на водещата лист с хронологията на поправките- бел. ред) Бившият финансов министър допусна, че „нашите партньори са били подведени , а дали това е знак към лице от нашата партия, аз не знам механизма и как се стига до това решение затова не мога да го твърдя“.

По повод твърдението в мотивите, че е подкупвал длъжностни лица, той попита: „Защо да ги подкупвам, когато мога да им наредя. Не съм чул никой от комисията да е казал, че съм ги карал да правят определени неща, а в нея има членове на НАП, на ДАНС, на БОП. Темата с провала в хазарта е болезнена и се дължи на това, че комисията по хазарта не прочита правилно закона."

Като коментар по повод показваните от Васил Божков, Горанов заяви: „Аз знам моята истина и тя не е в това, че недоброжелатели са подвели американските партньори“. В информирането на американското правителство Горанов заяви, че „разпознава участие на българи, които са се възползвали от доброжелателността на нашите партньори“.

По повод поисканата му оставка от Борисов, когато бе финансов министър, аргументирана тогава заради негови връзки с Делян Пеевски от ДПС, Горанов уточни: „Не са свързани двете неща, познавам Пеевски от времето на Тройната коалиция“. Според него, структурите на ГЕРБ са били чувствителни към това, че като финансов министър е отпускал пари и на други общини, в които местната власт не е била от ГЕРБ. „Когато коментирахме с Борисов тогава решението, той каза „натрупа се много напрежение, хазарта, структурите, които те свързват с ДПС“ . Уважавам това, че ми даде време да затворя важното за мен – приемането ни в еврозоната. Горанов категорично отказа да говори повече за ДПС и Пеевски с аргумента: „Това, че съм от ДПС е удобна спекулация, но когато се появи за първи път през 2019 г., аз се появих в диспут с Борисов, но сега не очаквайте от мен да говоря лошо срещу системна партия, каквато е ДПС“.

„Аз възложих проверка на хазартната комисия от АДФИ, няма логика да се самопрострелвам по този начин“. И добави: „не приемам съпричастност към действията на комисията по хазарта. Най-лесно е да се бие само по финансовия министър.

По повод изявленията на Божков от 2019 г. за посещения в кабинети и пари в брой, Горанов заяви: „Дори да приемем неговите изявления за процесуално годни, тогава идва моята дума срещу неговата дума. Над 10 пъти от 2019 г. съм разпитван по този казус. Според мен се движат няколко производства“.

„Нека нашите служби продължат да работят, в американския департамент има възможност да бъде чута и моята позиция, ще я систематизирам и ще бъде изпратена“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    А?
    К'ъв член, беее, то само путки там!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари