Владимир Путин забрани операциите за смяна на пола

12
Изключения се допускат само при лечението на вродени аномалии и малформации
Изключения се допускат само при лечението на вродени аномалии и малформации Снимка: KREMLIN.RU

Изключения се допускат само при лечението на вродени аномалии и малформации

Руският президент Владимир Путин подписа закона за забрана на операциите за смяна на пола, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Хората, които имат различна полова идентичност, вече няма да могат да се подлагат да хирургични процедури или да получават рецепти за хормони. Изключения се допускат само при лечението на вродени аномалии и малформации.

Законопроектът, предвиждащ и анулирането на браковете, в които единият от партньорите е сменил пола си, бе приет единодушно от Държавната дума (долната камара на руския парламент) в средата на този месец.

Авторите на новите текстове посочиха, че искат да предпазят културните традиции и семейните ценности от “западните идеологии".

Правозащитници виждат в новото законодателство нарушаване на правото на самоопределение. Засегнати лица се опасяват, че ще бъдат подложени на още по-голямо социално изключване и ще омразата и нападенията срещу тях ще се засилят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    ванчо бре
    забрави да речеш нящу за контранаступа и перемогата, що така?!?
  • -2
    5
    Ванка с танка
    Станко е в екстаз,като всеки русофил.Нищо ,че загиват хора в СВО .Важното е плебса да е в делириум.А бре Станко в рашата като няма джендъри що забраняват тези операции.
  • 2
    4
    Напомням
    На 5 април 1972 г. за пръв път в СССР се извършва операция за промяна на пола. За пръв път в историята на световната медицина, една жена се превърна в мъж, премахвайки матката и влагалището и създавайки пенис. Операцията беше извършена от съветския хирург Виктор Калнерс.
  • -4
    3
    До смръдливите русофило
    Ми той се възползва вече и потом ему все равно...
  • 8
    2
    Пепи
    Истерията обхванала Запада е показателна за това, как "напредва" контранасступа на нацистите. Паниката на Запад не е за подценяване, особено с покачването на цените след прекратяване на зърнената сделка, което може да доведе до протести, а тяхното прерастване в гражданска война е само на крачка, защото гладът е последната линия, която ще бъде прекрачена и връщане на зад няма.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари