Владимир Путин: За първи път в съвременната ни история притежаваме най-модерното оръжие

1
Те в пъти превъзхождат силата, мощността, скоростта, точността на всички съществуващи днес оръжия, отсече руският президент
Те в пъти превъзхождат силата, мощността, скоростта, точността на всички съществуващи днес оръжия, отсече руският президент Снимка: ЕПА / архив

Руският президент Владимир Путин заяви, че за първи път в съвременната история на Руската федерация притежава най-модерното оръжие, способно да предпази страната от всякакви външни посегателства, предава TACC, цитиран от Фокус.

В Деня на оръжейника държавният глава поздрави всички служители и ветерани от военно-индустриалния комплекс, които изпълняват най-важната задача - „създаване на нови уникални видове оръжия, които могат да защитят страната от всякакви външни посегателства“.

В продължение на десетилетия непрекъснато трябваше да бъдем в ролята на догонващи, това се отнасяше за атомни, ядрени оръжия, след това стратегическа авиация на далечни разстояния и след това междуконтинентални ракетни технологии и т.н.

Според него „това винаги е поставяло страната в много трудна и дори опасна ситуация“. „Всъщност имаше моменти, в които бяхме заплашвани, но нямаше с какво да отговорим и всъщност това беше очевидно, опасно нарушение на стратегическия баланс“, призна президентът.

В момента за първи път в съвременната ни история Русия притежава най-модерните видове оръжия, които в пъти превъзхождат силата, мощността, скоростта, точността на всички съществуващи днес оръжия, никой в света няма такива оръжия, във всеки случай, все още няма", каза Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Пешо, събуди се, бе! Обедна почивка е!
- Вървете без мен, днес няма да почивам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари