Владимир Путин създава фонд за подкрепа на войниците, участващи в боевете в Украйна

1
Руският президент подписа указ за новата социална мярка
Руският президент подписа указ за новата социална мярка Снимка: © РИА Новости / Алексей Никольский

Руският президент подписа указ за новата социална мярка

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ, с който се създава специален фонд за подкрепа на войниците, участващи в бойните действия в Украйна, както и на техните семейства - нова социална мярка на фона на конфликта, продължаващ вече повече от една година, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Руската армия понесе тежки загуби от началото на офанзивата срещу съседната страна и последвалата поредица от военни поражения. През септември Путин мобилизира 300 000 резервисти.

Указът за подкрепа на "Защитниците на Отечеството", според официалното му наименование, беше публикуван днес в информационния портал на правителството. Освен участващите в боевете военни, подкрепа от фонда ще могат да получават семействата и съжителстващите с тях лица. Конкретна сума не бе посочена.

Руският президент беше обявил създаването на този фонд в реч пред парламента на 21 февруари - почти година след нашествието в Украйна, припомня АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари