Масови уволнения на генерали след посещението на Путин на фронта

1
Военни кореспонденти и блогъри синхронно пишат за вълна от оставки във висшето ръководство на руската армия
Военни кореспонденти и блогъри синхронно пишат за вълна от оставки във висшето ръководство на руската армия Снимка: MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL/EPA-EFE/RE

Военни кореспонденти и блогъри синхронно пишат за вълна от оставки във висшето ръководство на руската армия

"Хвръкнаха глави". Т.нар. Z-блогъри съобщават за масови уволнения на генерали след визитата на Путин на фронта, предава The Moskow Times, предаде вестник "Сега".

Четирима блогъри и военни кореспонденти синхронно пишат за вълна от оставки във висшето ръководство на руската армия.

Военният кореспондент Юрий Котенко пише в Телеграм канала си, че с указ от 20 април Путин е уволнил генерал Александър Дворников, генерал-полковниците Александър Журавльов и Рустам Мурадов.

Днес каналът Wargonzo пише, че "хвръкнаха глави": след визитата на Путин в окупираните територии в руското МО са започнали уволнения. "Озлобени и информирани за реалната обстановка офицерите на терен очевидно са използвали възможността да докладват на президента за реалните проблеми, докато началството се опитва да замазва обстановката във всекидневните си доклади, което е престъпление по отношение на руския войник".

Военният кореспондент Александр Сладков потвърждава някои уволнения на генерали. Той твърди, че е отстранен и зам.-министъра на отбраната, отговарящ за тила, генерал-полковник Михаил Мизинцев. Наричаха го "касапина от Мариупол" заради превземането на украинския град, след което стана зам.-министър. Z-каналът "Рибар" твърди, че заедно с Мизинцев е отстранен и генерал-майор Олег Горшенин, ръководител на Националния център по управление на отбраната.

Министърът на отбраната Шойгу и шефът на Генщаба Валерий Герасимов не придружаваха Путин при посещенията му в Херсонска и Луганска област. "Министерството на отбраната даваше на ръководството на страната дезинформация за състоянието на армията. Системата за предоставяне на изкривена картина е разбита отдолу-нагоре", казва за The Moscow Times източник, близък до МО. Според военния кореспондент Сладков ще има още оставки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари