Владимир Путин: Руската ваксина е доказано надеждна, сигурна и ефикасна

0
Руският президент похвали днес на Общото събрание на ООН разработената от неговата страна ваксина срещу коронавируса
Руският президент похвали днес на Общото събрание на ООН разработената от неговата страна ваксина срещу коронавируса Снимка: ТАСС

Руският президент Владимир Путин похвали днес на Общото събрание на ООН разработената от неговата страна ваксина срещу коронавируса, предаде БТА, цитирайки АФП.

"Ние сме абсолютно отворени и решени на партньорство", заяви Путин във видео, излъчено на форума. "Готови сме да обменим опит и да взаимодействаме с всички държави и международни структури, включително за доставки в други страни на руската ваксина, която е доказано надеждна, сигурна и ефикасна", допълни той.

"Русия е убедена, че е необходими да използваме целия капацитет на световната фармацевтична индустрия, за да предоставим безплатен достъп до ваксинация на гражданите на всички държави в предвидимо бъдеще", подчерта президентът.

Русия обяви в началото на август, че е разработила "първата" ваксина срещу новия коронавирус. Тя обаче е гледана с недоверие от някои страни, тъй като в момента на обявяването на откриването ѝ още не бе започнал третият етап от клиничните проучвания за ефикасността и безопасността ѝ, отбеляза АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари