Владимир Путин: Русия е уверена в своята победа

0
Руският президент Владимир Путин отдава днес почит в мемориала за битката при Сталинград
Руският президент Владимир Путин отдава днес почит в мемориала за битката при Сталинград Снимка: АП

Невероятно е, но германски танкове "Леопард" отново ни заплашват, каза Владимир Путин

"Русия е уверена в себе си, в своята правота и победа", заяви днес президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС, предаде БТА.

Путин каза това на тържествен концерт във Волгоград (бившия Сталинград) по случай 80-ата годишнина от победата на Съветския съюз над нацистка Германия в битката при Сталинград - едно от решаващите сражения през Втората световна война.

"Тази победа е тържество на живота и справедливостта", заяви Путин и поздрави всички руснаци с годишнината. "Сталинград завинаги ще символизира непобедимостта на руския народ", подчерта той. Путин увери, че Русия има много приятели по света.

"За съжаление, виждаме, че идеологията на нацизма вече в своя съвременен облик, съвременно проявление отново създава преки заплахи за сигурността на страната ни", продължи руският държавен глава.

"Невероятно е, но германски танкове "Леопард" отново ни заплашват", каза той и изтъкна, че Русия не изпраща танкове до границите на западните държави, но има с какво да отговори и то не само с бронирани машини.

"Тези, които въвличат европейските страни, включително и Германия, в нова война с Русия и още по-безотговорно я обявяват за свършен факт, тези които разчитат да победят Русия на бойното поле, очевидно не разбират, че съвременната война с Русия за тях ще бъде съвсем друга", предупреди руският държавен глава.

Те не разбират една проста истина, допълни той. "Целият ни народ, всички ние сме израснали и закърмени с традициите на нашия народ, поколение победители, които с труда, потта и кръвта си са създали нашата страна и са ни я предали като наследство".

Путин каза, че Русия има много приятели по света въпреки усилията на прозападната пропаганда. "Знаем, че независимо от усилията на официалната, продажна по своята същност пропаганда на неприятелските западни елити, ние имаме много приятели, при това в целия свят, в това число и на Американския континент, в Северна Америка, в Европа", посочи той.

Сталинградската битка, продължила от 17 юли 1942 г. до 2 февруари 1943 г. е една от най-големите по времето на Великата отечествена война (както Русия нарича Втората световна война - бел. ред.). Тя изменя коренно хода на военните действия и е предвестник на победата на съветската армия над фашистките войски.

Речта на Путин бе в унисон с очакванията на агенция Ройтерс, която прогнозира, че той ще използва случая, за да сплоти руснаците в подкрепа на военната си кампания в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    20
    До 19
    Не само да се изнесе, а 100 години да плаща репарации докато братска Украйна се възстанови НАПЪЛНО! А Путлер да заеме полагащото му се място в мавзолея до сифилистичния си адаш! Слава Украина!!! Героям слава!
  • 3
    19
    LOL
    И аз апелирам към разум. Единственото разумно нещо е военния агресор да се изнесе скорострелно от международно признатата територия на суверенна Украйна.
  • -2
    18
    Един на който му писна от...
    Нищо на никого не преписвам. Изреждам номера с коментари. Моите са тези с име "Един на когото (който) му писна". Още детинщини? Не че не ми е забавно, ама все да ми омръзва вече. И като заключение - отново апелирам към разум.Нека малко по уважително да се отнасяме към историята и малко повече да мислим за последстията от това или онова. Кой крив, кой прав - времето ще покаже.
  • 3
    17
    LOL
    пропусна останалите номера хахаха. Ти ми приписа една камара коментари бе :D Това значи ли, че автора на останалите коментари си ти? :D
  • -2
    16
    Един.....
    Даа, № 3, 8, 11 и 15. Ако не си чел - моля. Би трябвало да си ги чел, нали си умен трол?! Още чакам контрааргументи срещу моите. Хайде.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари