Владимир Путин продължава да мълчи за смъртта на Навални

2
Близките на опозиционера са получили обяснението, че той е починал от "синдрома на внезапната смърт"
Близките на опозиционера са получили обяснението, че той е починал от "синдрома на внезапната смърт"

Близките на опозиционера са получили обяснението, че той е починал от "синдрома на внезапната смърт"

Руският президент Владимир Путин продължава да мълчи за внезапната смърт на най-големия си критик. Близките на Алексей Навални все още издирват тленните му останки, предава БНТ.

Майката, съпругата и адвокати на опозиционния лидер пристигнаха в арктическия затвор, но все още не са допуснати до моргата, където се предполага, че е тялото на Навални.

Два дни след смъртта на Алексей Навални, Путин остава безмълвен. Единственият коментар от Кремъл е на говорителя на руския президент Дмитрий Песков, който определи реакцията на Запада като "истерична и абсолютно недопустима".

Замлъкнаха и властите отвъд Полярния кръг, където се намира арктическата колония, където беше държан руския опозиционен лидер. Близките на Навални все още не са допуснати до тленните му останки. Обяснението, което досега са получили от затворническата управа е, че Алексей Навални е починал от "синдрома на внезапната смърт".

"До момента нямаме достъп до тялото и не знаем със сигурност къде е. Настояваме руските власти незабавно да върнат тялото на Алексей на семейството му", заяви Кира Ярмиш, говорителка на Алексей Навални.

От политическите опоненти на Путин, засега коментар за смъртта на руския опозиционен лидер направи само Владислав Даванков, който е кандидат за президентските избори от партия "Новите хора".

В Телеграм Даванков определи смъртта на Навални като трагедия и призова тя да не се превръща в повод за спекулации и злорадство.

Мълчаливо и с много смелост в Русия симпатизанти на Алексей Навални продължават да оставят цветя в негова памет. Продължават и арестите.

По данни на неправителствени организации задържаните вече са над 400 от различни руски градове.

Вече два дни името на Навални не спира да отеква в целия свят. Протестите и бдения в негова памет продължават да се организират в различни държави.

"Надявам се нещата да се променят, защото в Русия става все по-мрачно и мрачно. Убедена съм, че ще настъпи момента, в който хората в Русия ще осъзнаят, че сме изгубили всичко. Изгубихме всичко, заради Путин", коментира Полина, рускиня, живееща в Париж.

За първи път от години руските общности в различни точки по света се надигат на протести.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    6
    Бивш
    Само питам някой тролове тук ! Е като дойдат руснаците какво ще стане ? Сайта ще изчезне и ще започнат забравените вече комунистически простотии ! Горчиво ще съжаляваме за сегашното време ,но АБПФК ще ни яздят поне още 45години . А от наличната информация 75% от пишещите тук ....в Белене . Така ,че УМНАТА !
  • -10
    5
    Путин мълчи
    но нашите русофили-матросовци го бранят храбро и достойно,самоотвержено и непоколебимо,истината за тях не е от значение.
  • 10
    4
    интересно
    какво очаквате?!? Да влиза в обяснителен режим и да доказва, че няма сестра?!?
  • -8
    3
    Хитлиер
    Моят брат Путкин, надмина дори и Гьобелс. Холограмата е умрел ототдавна. SS=ZZ.
  • -10
    2
    чичоминчоебалника
    Убиецът Путлерчо мълчи за всичките си убийства-Навални, Политковская, Немцов, Березовски, Маркелов, Естемирова, Литвиненко, Евлоев, Хлебников.........................
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари