Политик от партията на Путин е намерен мъртъв

1
Владимир Егоров е член на управляващата партия "Единна Русия"
Владимир Егоров е член на управляващата партия "Единна Русия" Снимка: Администрация города Тобольска / Vk.com

Владимир Егоров е член на управляващата партия "Единна Русия"

Политик от партията на руския президент Владимир Путин е намерен мъртъв пред дома си, пишат местни медии, цитирани от 24 часа. Така се увеличава списъкът на загиналите при неясни обстоятелства от руския елит.

Владимир Егоров е на 46 години и е член на управляващата партия "Единна Русия". По тялото му не са открити следи от насилствена смърт, пише руският вестник "Комерсант", позовавайки се на пресслужбата на Следствения комитет за Тюменска област в Русия.

От комитета не могат да разкрият информация за смъртта на Егоров, тъй като "все още извършват аутопсия", предаде Си Ен Ен.

В неофициалния Telegram канал Baza - който има връзки с руските служби за сигурност - пише, че тялото на Егоров е открито в двора на къщата му в сряда.

Тоболската градска Дума публикува некролог на страницата си в социалните мрежи в четвъртък, в който се казва, че Егоров е починал "в резултат на злополука".

Егоров е бил заместник-председател на градската Дума. Оттам казват, че е оказал "всестранна подкрепа на участниците в Специалната военна операция и семействата на военнослужещите", воюващи в Украйна и, че е имал "активно участие в обществения и политическия живот на града".

Той се присъединява към списъка с видни руснаци, които починаха при неизвестни обстоятелства през последните месеци и години, включително някои бизнесмени, свързани с двете най-големи енергийни компании в Русия.

Сред тях е и председателят на "Лукойл" Равил Маганов, който преди смъртта си зае необичайна публична позиция и се обяви против войната на Русия в Украйна. Според руската държавна информационна агенция ТАСС Маганов е починал, след като е паднал от прозореца на болница в Москва.

Руският колбасарски магнат, станал депутат, Павел Антов, друг член на партията "Единна Русия", който през 2018 г. оглави класацията на Forbes на 100-те най-богати държавни служители в Русия, почина в Индия през декември миналата година, след като падна от третия етаж на хотела си, според индийската полиция.

Месеци преди смъртта си той потвърди подкрепата си за Путин, след като отрече, че е публикувал антивоенно съобщение в WhatsApp.

През май руският заместник-министър на науката и висшето образование Пьотр Кучеренко почина, след като се разболя в самолет с руска делегация, която се връщаше от бизнес пътуване в Куба. Журналист, който твърди, че е разговарял с Кучеренко в месеците преди смъртта му, заяви, че той се е чувствал като заложник на руското правителство и се е страхувал за собствената си безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари