Владимир Путин: Операцията се развива успешно

0
Просто нямахме начини да решим проблема по мирен път
Просто нямахме начини да решим проблема по мирен път Снимка: ТАСС

Просто нямахме начини да решим проблема по мирен път

Руският президент Владимир Путин увери днес, че неговата военна операция в Украйна е успешна и подчерта, че Москва няма да позволи съседната страна да стане “плацдарм” за агресивни действия срещу нея, предаде Франс прес.

Путин сравни лавината от западни санкции и порицания, засягащи руската икономика, спортисти и културни среди, с “антисемитските погроми”, като осъди поведението на Запада.

“Операцията се развива успешно, спазвайки стриктно предварително установените планове”, заяви Путин в реч, предавана по телевизията. Той подчерта отново, че няма намерение да окупира Украйна. Според него офанзивата е започнала, защото “всички дипломатически варианти” са били изчерпани. “Просто нямахме начини да решим проблема по мирен път”, добави руският лидер и увери, че има “всички причини да вярва”, че на украинска територия са се разработвали “компоненти за биологически оръжия”.

Путин заяви също, че не е можел повече да толерира “годините на сплашване на населението на Донбас.

През последните осем години силите на Киев се борят срещу подкрепяни от Москва сепаратисти в рускоезичните източни части на Украйна, припомня Франс прес.

Според руския президент Украйна “се е готвела за насилствен сценарий”. Започването на офанзива срещу Донбас и полуостров Крим, анексиран от Москва през 2014 г., “беше само въпрос на време”, подчерта Путин. “Нямахме друг вариант, за да се защитим”, заяви той. “Няма да позволим Украйна да служи за плацдарм за агресивни действия против Русия, добави президентът.

Операцията в Украйна “е само извинение за Запада, за да наложи нови санкции”, според Путин, който порица “съзнателната дългосрочна стратегия”, целяща да отслаби и възпира Русия.

“Подобни действия имат всички характеристики на агресия”, отбеляза руският президент, като обвини Запада, че иска да превърне Русия в “слаба и зависима страна”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    ...
    България си произвежда достатъчно, да не се лакомят толкова да изнасят всичко, куче влачи рейс !
  • -4
    4
    12345
    първия коментатор е бая зомбиран малоумник. истински пример за "дете на западната пропаганда" накрая ще стане ясно колко си се объркал. и да де извиниш тук, публично.
  • 4
    3
    Bonkerz
    Глупчо тъпигьозов, до месец трябва да се засее слънчогледа в Украйна, най-големият производител на слънчоглед и олио на света. Ако това не стане, наесен ще има намалено предлагане и увеличено търсене на световните пазари, където случайно търгуват и родните производители. На теб ли ще продават олио за 2 лв., или ще предпочерат да го изнесат на Запад за 8+ лв.? То е ясно, че не ти е увряла тиквата, че където има война страда бизнеса и икономическият растеж. Парите ни вместо за пенсии, сега ще отидат за армията ни...
  • -3
    2
    Do 1
    Хал хабер си нямаш ! Я отивай да чакаш за олио и бензин.
  • 4
    1
    Успехът на Путин
    Ако успехът е да разрушиш една страна, нейните училища, театри, болници, жилищни квартали - ЕВАЛА - УСПЕШНА Е Ако успехът е да загинат 5 твои генерали - ЕВАЛА - УСПЕШНА Е Ако успехът е да унижиш един демократично избран кмет и да го изведеш в плен с чувал на главата му, но после украинците да го освободят от плен - ЕВАЛА - УСПЕШНА Е Ако успехът е да поискаш военна помощ от чеченци, сирийци и китайци - ЕВАЛА - УСПЕШНА Е Със сигурност най-големият успех е че се приближаваш към скамейката за военнопрестъпници
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари