Руският президент обвини Украйна, че има планове да използва "мръсна бомба"

2
Владимир Путин каза още, че светът става многополюсен, но някои страни се опитват да "запазят своята разклатена хегемония"
Владимир Путин каза още, че светът става многополюсен, но някои страни се опитват да "запазят своята разклатена хегемония" Снимка: БГНЕС

Владимир Путин каза още, че светът става многополюсен, но някои страни се опитват да "запазят своята разклатена хегемония"

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Украйна има планове да използва "мръсна бомба", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че Путин се е включил в хора с подобни обвинения, отправяни през последните дни от Русия, която обаче не представя доказателства в тяхна подкрепа. 

Рискът от конфликт в региона и по света е висок, отчете руският президент на среща с ръководителите на разузнавателните служби на няколко бивши съветски републики. Той призова за засилване на охраната на ключови инфраструктурни обекти.

"Украйна фактически се управлява от Съединените щати, които я използват като таран срещу Русия", каза Путин на срещата си с ръководителите на делегациите на заседание на Съвета на ръководителите на органите за сигурност и спецслужбите от Общността на независимите държави (ОНД) - блок от бивши съветски републики в орбитата на Москва.

Руският президент, който говори на срещата чрез видеоконферентна връзка, предупреди, че "край границите на страните от ОНД се разпалват въоръжени конфликти. Трябва по-активно да бъде разкривана и пресичана дейността на чуждестранни спецслужби в държавите от блока, за да се води борба срещу външната намеса във вътрешните им работи", призова той.

Путин каза, че светът става многополюсен, но някои страни се опитват да "запазят своята разклатена хегемония".

Руският президент обърна специално внимание на охраната на важни обекти, като нарече саботажите на газопроводите "Северен поток" 1 и 2 "унищожаване на общоевропейска енергийна инфраструктура".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари