ВКС връща делото на спецполицая, убил 8-годишната Моника на пешеходна пътека

0
Моника бе прегазена през юли 2021-а година в село Братаница
Моника бе прегазена през юли 2021-а година в село Братаница Снимка: NOVA / стоп кадър

Моника бе прегазена през юли 2021-а година в село Братаница

Върховният касационен съд връща за ново разглеждане делото срещу бившия спецполицай Владимир Панайотов от Пазарджик, който с автомобила си на пешеходна пътека в село Братаница уби 8-годишната Моника.

Делото се връща в пловдивския Апелативен съд, който отмени ефективната присъда на Панайотов, определяйки му три годишна условна присъда, при четири години изпитателен срок.

Моника бе прегазена през юли 2021-а година. По съкратената процедура Владимир Панайотов бе осъден от пазарджишкия окръжен съд на 4 години и 8 месеца ефективен затвор. Заради съкратеното производство и самопризнанията на Панайотов нямаше досъдебно и разследване, съобщи БНР.

Пред пловдивския Апелативен съд обаче защитата на бившия служител на звеното за „Борба с организираната престъпност“ предяви искане за намаляване на присъдата на Панайотов и на база свидетелски показания представи доказателства, че във фаталния ден спецполицаят е шофирал с висока скорост, тъй като спешни професионални ангажименти налагали това.

Другият смекчаващ мотив е добрата му характеристика. Съдът е приел доказателствата, но не е изложил съображения нито в съдебното заседание, нито в постановения акт.

Връщането на делото в пловдивския апелативен съд е на база протест на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари