Визия за местно самоуправление представиха на форума „Общините през програмен период 2014-2020“

2

Дискусионен форум „Общините през програмен период 2014-2020“ се проведе на 11-12 декември в София.

Организатор на събитието, в което се включиха ключови за общините министри, беше Националното сдружение на общините в Република България.

Община Русе беше представлявана от председателя на Общинския съвет проф. Христо Белоев и от зам.-кметът по хуманитарни дейности г-н Иван Григоров.

Вицепремиерът Томислав Дончев откри форума, представяйки възможностите на европейските фондове и други актуални въпроси, които изискват обединяване усилията на централната и местна власт.

Румяна Бъчварова – министър на вътрешните работи и зам.-министър председател по коалиционната политика говори за административната реформа, а кметът на Община Пазарджик Тодор Попов представи европейска визия за силно и отговорно местно самоуправление.

Днешният ден беше посветен на темата „Българските градове – двигател на растежа“, в която се включи министърът на регионалното развитие и благоустройството г-жа Лиляна Павлова, с модератор кметът на Благоевград – г-н Атанас Камбитов.

Лекция за опазването на околната среда изнесе министър Ивелина Василева, а за развитието на селските райони говори министър Десислава Танева.  

Форумът съвпадна и с тематично заседание на Бюрото на Конгреса на местните и регионални власти в Европа – част от програмата на поетото от България председателство на Съвета на Европа.

По този повод участие в дискусията взе и президента на Конгреса на местните и регионални власти г-н Жан-Клод Фрекон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари