Община Русе подготвя международен спортен форум с участници от 10 страни

0
Община Русе ще кандидатства по проект, с който ще бъде домакин на спортна проява през 2023
Община Русе ще кандидатства по проект, с който ще бъде домакин на спортна проява през 2023

Във връзка с обявената покана за кандидатстване на страницата на Европейската комисия  - Not-for-profit European sport events (ERASMUS-SPORT-2022-SNCESE) Община Русе ще подготви проектно предложение за кандидатстване

Целта на програмата е да подкрепи организирането на спортни събития с европейско измерение в следните области: доброволчество в спорта; социално включване чрез спорт; насърчаване на участието в спорт и физическа активност. Продължителността на проекта може да бъде между 12 или 18 месеца, уточняват от общината. Избраният тип на проекта е общоевропейска проява, която включва една проява с най-малко 10 участващи организации от поне 10 държави по програмата (включително кандидатстващата организация), т.нар. проект с един бенефициент. Максималното предвидено финансиране е 450 000 евро за проект, което покрива дейности по подготовка и организиране на събитието; организиране на образователни дейности за спортисти, треньори и доброволци; организация на свързани дейности като семинари и конференции; обучение за доброволци; изпълнение на дейности по оценка и планиране; комуникационни дейности свързани с темата на събитието.

Предложението се внася като извънредна точка на заседанието на Общинския съвет. 

От общината смятат, че един спортен форум през 2023г. с участници от 10 страни от ЕС би бил от огромна полза за града. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари