"Виваком" придоби "Телнет"

1
"Телнет" има присъствие в регионите на Велико Търново, Габрово и Русе
"Телнет" има присъствие в регионите на Велико Търново, Габрово и Русе

"Телнет" има присъствие в регионите на Велико Търново, Габрово и Русе

Компанията "Виваком" обяви, че е финализирала сделката за придобиване на 100 процента от капитала на един от водещите доставчици на фиксирани услуги в Северна България - "Телнет". Стъпката е станала след одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. Новината за сделката по придобиване бе оповестена в края на 2021 г.

"Щастливи сме да посрещнем Телнет в нашето голямо семейство. С екипа на компанията споделяме една визия – предоставяне на иновативни висококачествени услуги, като поставяме клиента на първо място. Вярвам, че заедно можем да покорим нови върхове и да продължим да затвърждаваме силните позиции на "Виваком" на българския пазар", заяви главният изпълнителен директор на "Виваком" Николай Андреев, цитиран в съобщението на телекома.

"Телнет" има присъствие в над 110 населени места в регионите на Велико Търново, Габрово и Русе, предава БТА. Операторът предлага услуги за частни и бизнес клиенти, както и разработване на индивидуални решения.

"За нас е чест да се присъединим към компания от ранга на "Виваком". Тази крачка ще даде възможност на настоящите ни клиенти да получат достъп до изключително богато разнообразие от иновативни продукти и услуги и отлично клиентско изживяване за цялото семейство или бизнеса. Още веднъж отправяме благодарности към целия екип на "Телнет" за отличната работа, без която тази стъпка нямаше да бъде възможна", коментираха от мениджмънта на придобитото дружество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    електората
    Коментари,лайкове,минуси,плюсове нещо секнаха? Какво се случва? Давайте потребители на и-нет новините. По живичко.Мненив момя,мнения.
  • 4
    8
    Реторичен Въпрос,монолог
    Сам със себе си се питам,кой ли даде акъл на нашите умници да харижат за 600 000 $ двата блока на Белене и то на разсрочено плащане? Ако ги бяха инсталирали преди 7 години досега да са избили парите 100 пъти,особенно в разгара на енергиибата криза ,но не е късно все още.Питам се защо украинските реактори на Белене в бъдещата АЕЦ ХМЕЛЬНИЦК ще работят извън санкциите с руско гориво,а тук в България не може????????? Нещо Киро,Асен,Атанасов ,Борисов,Карадайъ и Козята брада право мерят,криво режат.За слава на Украйна без слава и ток остава България при налична окомплектовка. Защо народа не дири обяснителни речи?
  • 5
    7
    шлосер монтьор от нек
    ТЕЦ Марица Изток 3, закупена от американската компания КонтурГлобал през 2011 г., вече ще има нов собственик, отново от САЩ. Председател на борда на глобалния институт към компанията е бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс Американската инвестиционна компания Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) е новият собственик на ТЕЦ ContourGlobal Марица Изток 3, предаде Ройтерс. В сделка за 2,2 милиарда долара KKR придоби друга американска компания, ContourGlobal, която има мажоритарен дял в българската електроцентрала, като 27% притежава Националната енергийна компания. Бордът на компанията вече е одобрил офертата и препоръчва на акционерите да я подкрепят. Споразумение имаше и от Reservoir Capital Group – най-големият акционер със 71,4% в ContourGlobal. Сделката ще бъде извършена чрез Cretaceous Bidco, регистрирана в Лондон в края на март 2022 г.ш
  • 5
    6
    КДС
    Това журналистическо разследване за нездравия интерес на бившия шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс към медиите на Балканите е осъществено в края на 2017 г., специално за френската Медийна обсерватория (OJIM) и е финансирано от читателите на сайта на организацията. Главозамайващата кариера на Дейвид Петреъс – от главнокомандващ международните сили в Ирак и Афганистан и директор на ЦРУ до ръководител на финансовия гигант KKR и медиен магнат е олицетворение на новата формула на властта – военно-разузнавателно-финансово-медийна. Кариерата на Петреъс се срива през 2012 г., когато е принуден да напусне ЦРУ заради шумен секс скандал. Вината на четиризвездния генерал бе допълнително утежнена от лъжите му по време на следствието и най-вече от обстоятелството, че е издавал държавни тайни на любовницата си. Присъдата му от две години лишаване от свобода условно и глоба от 100 000 долара обаче е нищо, в сравнение с аналогични случаи като делото срещу Едуард Сноудън, например, за който се твърди, че е разгласил далеч по-маловажна информация. Но Петреъс скоро се съвзема. Само шест месеца след скандала започва работа в гигантския фонд за дялови инвестиции “Kohlberg, Kravis, Roberts & Co. L. P.” (KKR), като оглавява създадения наскоро Глобален Институт. Преминавайки в света на бизнеса, бившият държавен служител веднага се отличава, разширявайки и бездруго впечатляващия портфейл на KKR. По онова време, през 2013 г., фондът прави първите си преки инвестиции в Източна и Централна Европа със закупуването на медийната компания “United Group” (SBB/Telemach). Цената на сделката не е публично оповестена, но според някои оценки надвишава един милиард евро. “United Group” обединява най-големите интернет-доставчици и оператори на кабелна и сателитна телевизия в бивша Югославия с близо два милиона потребители:
  • 5
    5
    Изгонен журналист
    През 2010 г. Петреъс сформира първата армия от интернет-тролове (Американската шпионска операция за манипулация на социалните мрежи, “Guardian”, 2011). Като ръководител на Централното командване на армията на САЩ (CENTCOM) обявява конкурс за програмно осигуряване на управлението на тролове, позволяващо на 50 юзъри да управляват 500 фалшиви профила, „без заплаха за разкриването им от подготвен противник“. Само няколко години по-късно същите действия от страна на Русия ще станат обект на критики от страна журналистите, които, обаче, ще подминат с мълчание американските първопроходци в жанра, както винаги. Така например, в статия, публикувана от сайта “Obs-Rue89” се споменават пет страни, замесени в подобна дейност, но САЩ не фигурират сред тях. Като военен, Петреъс прекрасно разбира, че информационните технологии са незаменими за информационни операции. Още като директор на ЦРУ той предупреждава: „ще стане възможно да ви следим чрез съдомиялната машина” (“Wired”, 2012). Днес, вече медиен магнат, той си остава по прежнему войнствен: „Киберпространството е изцяло ново поле за война” (Би Би Си, 2017). И призовава активно за засилване на котрола върху интернет. В това отношение е интересно, че KKR контролира оромен брой интернет- компании, в това число “Optiv” (киберсигурност), “GoDaddy” (хостинг), “First Data” (електронни пари) и, разбира се, интернет-доставчиците от “United Group”. През целия си живот Петреъс гради кариера, ухажвайки висшите представители на властта. Понижаването му от армейските и разузнавателни висини до ранга на финансист погрешно се възприема като своего рода оставка или пенсиониране. Но в действителност става дума за служебно повишение. Дейвид Хоуел Петреъс прави успешна кариера и в друга област: манипулацията на съзнанието. Примерът му е показателен за радикалните промени, настъпили в света на информацията. До този момент никой не допускаше, че е възможно бивш шеф на разузнаването да ръководи медии, и то в страна, за чието унищожаване е спомогнал. Но ето, че този вражески генерал, ръководител на тайна служба и специалист по пропагандата успя да превземе медиите на една подложена на бомбардировки нация, изтъквайки като предлог осигуряването на обективна информация. Потресаващ ход! Но нищо не е в състояние да шокира завладените умове и сърца. Превод: „Гласове“ /със съкращения
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари