Вицепремиерът Гълъб Донев: Проф. Кантарджиев не може да бъде поставен в списъка с "калинки"

0
Социалният министър коментира и добавките за пенсионери
Социалният министър коментира и добавките за пенсионери Снимка: БГНЕС

Социалният министър коментира и добавките за пенсионери

"В момента, в който институциите имат готовност да обявят лицата в списъка, той ще стане достояние на обществеността. Този списък е динамичен и постоянната работна група ще има задачата непрекъснато да анализира лицата в него и свързаността им с други. Това заяви в студиото на "Здравей, България" вицепремиерът и министър на социалната политика Гълъб Донев, предаде КРОСС. В същото време лицата, които са прекратили свързаността ще бъдат изключвани от този списък, добави той. Основната цел на публикуването на този списък е да защити държавните предприятия и дружества", каза още вицепремиерът.

Социалният министър коментира и пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев.

"Действително той е изключителен професионалист в своята област. Климатът, който е създаден в Института говори за един човек, който достойно е извървял своя професионален път. Всички български граждани помнят и знаят неговото присъствие при различни епидемии. Тук категорично не става въпрос за разчистване на сметки. Не става дума за разчистване на калинки. Проф. Кантарджиев не може да бъде поставян в такъв списък".

Вицепремиерът коментира и добавката от 50 лева за пенсионерите.

Добавката няма да бъде прекратена и пенсионерите могат да бъдат спокойни. Ние я приемаме като един добър стимул и инструмент за повишаване на потреблението. То пък помага на бизнесите и икономиката в държавата. Мога със сигурност да кажа, че докато служебното правителство управлява тази добавка ще бъде изплащана, заяви вицепремиерът Донев. Той коментира и решението за увеличение на пенсиите с 5% и обясни, че тези, които няма да го получат са хората, чиито пенсии са били вече увеличени от 1 януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук