Великденска добавка ще получат само пенсионерите с най-ниски пенсии

2
Добавката ще бъде в размер на 70 лева
Добавката ще бъде в размер на 70 лева Видео: NOVA

Добавката ще бъде в размер на 70 лева

Част от пенсионерите у нас ще получат великденски надбавки. Това обяви премиерът Гълъб Донев на съвместен брифинг със социалния министър Лазар Лазаров и министъра на финансите Росица Велкова, предаде NOVA.

Допълнителните средства ще бъдат в размер на 70 лв. Ще ги получат 1,2 млн. души, чиито пенсии за април без добавки и компенсации към тях, са в размер до 504 лв. включително. В тази група попадат и хората със социални и инвалидни пенсии и такива, които получават пенсии от учителския фонд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    16
    Валентин
    А знаете ли колко ще получат освободените депутати както и тези от Министерски съвет. Основна депутатска заплата 3 средни заплати за страната.А министър председателя получава не по малко от 4000 лв
  • 7
    15
    ЕМИЛИ
    Как не ги е срам, това е толкова жалко, те хората сигурно до последно са се надявали, че за Великден ще имат отгоре някой лев за да си купят поне яйца за боядисване и да спазят празника. Вместо това, ще гледат по телевизията великденски пожелания на президента и политиците, докато съседите им ще пируват с агнешко и козунаци.
  • 14
    14
    Име
    Аз предлагам някой "богаташ" да се опита да живее с 300 - 400 лева за един месец...просто така, за спорта.
  • 7
    13
    точно тези
    дето са в сивата икономика, най-много скачат, че им изяждали парите, а като се пенсионират - ама на мен що такава малка пенсия?!? За протокола - имам 41 година и 9 месеца трудов стаж, не съм бил държавен служител, ченге или военен, целия ми стаж е в светлата икономика, от пенсията си не се оплаквам, адекватна е на осигурителните ми вноски! Винаги съм бил против да се раздават пари на калпак в солидарна пенсионна система, вместо на база участие в системата! Само дето на политик това в главата му не можеш да набиеш! При положение, че няма пари, не раздавай!
  • -7
    12
    Кво си работил бе?
    Какво си изработил? Нещо си ми постоил ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари