Витият мост в Русе се нуждае от... подсушаване

2

Не стига, че събориха така наречения Вит мост на централния градски кей в Русе, ами и това, което построиха, се оказа некачествено

Това сигнализира на редакционната ни поща загрижен русенец. Той е направил снимки на съоръжението, от които съвсем ясно се вижда, че дъждът се просмуква в конструкцията. Необходим е спешен оглед от специалисти, които да преценят безопасността на моста, по който ежедневно се разхождат десетки семейства с деца. 

Припомняме, че старият мост бе премахнат от администрацията на предишния кмет на града Пламен Стоилов, заради  разширяването на близкия булевард „Придунавски“. Цялостното благоустрояване на булеварда, наливането на тонове бетон върху кейовите пространства и прочие дейности,  струваше над 6 милиона лева - все  евросредства по проект на общинска администрация. Никой не обясни обаче на русенци защо бяха премахнати всички дървета по "Придунавски", защо не е заложена поливна система на зелените площи, защо се изляха тонове бетон и досегът на русенци с реката бе тотално ограничен, както и ред други недомислици.  

Не е ясно и кой ще плати за нововъзникналите проблеми по Вития мост, които очевидно трябва да се отстранят. Дали общината от собствения си бюджет / т.е. с наши пари/ или ще бъде потърсена отговорност от фирмата - изпълнител, архитектите и инженерите на конструкцията.

Изобщо остава горчивият привкус от цялото изпълнение на проекта на принципа "След нас и потоп....."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари