Витамин В1 държи комарите "в шах"

1
Приемът на този витамин прави миризмата ни "омайваща" за комарите
Приемът на този витамин прави миризмата ни "омайваща" за комарите

Някои спрейове против комари на пазара съдържат токсични химикали , които имат опасни странични ефекти, ако се абсорбират от кожата или случайно бъдат погълнати.

За щастие има по-естествени подходи да поддържате себе си в безопасност от тези досадни насекоми.

В интерес на истината, неблагоприятните последици от спрейовете не са нещо, което трябва да се пренебрегва, както и миризмата на химическо вещество, която оставят след като се използват репелентите.

Витамин В1, също познат като тиамин, е важен минерал за тялото, подсилва на имунитета и бори стреса. Той обикновено се намира в храни като кафяв ориз, яйца, овесени ядки, черен дроб, мая, аспержи и къдраво зеле.

Няма нужда да се притеснявате за превишаване на дозата, тъй като огранизмът ви го изхвърля чрез уриниране, точно както всеки друг водоразтворим витамин.

Говорейки за действието му върху комарите, е важно да споменем, че той не променя вашата миризма и не я прави непривлекателна за комарите. В действителност, той прави вашата миризма „омайваща“ за тях, нещо, което ги държи в шах. 

Въпреки че изследването на тази тема не води до категорично заключение, определено си струва да се опита, тъй като това е изцяло натурален подход и няма странични ефекти. 

В1 е силно препоръчително за хора със стомашен байпас, хроничен алкохолизъм, анорексия, тъй като тези състояния намаляват нивата му в организма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари