Винят министърка, че пращяла от сексапил

1

Колеги на френската министърка на образованието гневно скочиха в нейна защита, след като беше обвинена от десен журналист, че парадира със сексапила си и го използва, за да не отговаря на въпроси в парламента, пише "Индипендънт", цитиран от БГНЕС. 

38-годишната Нажа Балкасем е с марокански корени и е най-младият френски министър на образованието. Тя беше подложена многократно на критика от десните политици, успя да разгневи и левите учителски профсъюзи с плановете си за реформиране на средната образователна система във Франция.

Есеистът и политик Жан-Пол Брихели, който е и учител, обвини министърката в статия в "Поан" в използването на обеци и рокля с дълбоко деколте като "димна завеса", за да се избягват въпросите в Националното събрание.Неговите коментари предизвикаха яростни отговори от колегите на Балкасем.

Когато отговаряше на въпроси, свързани с планираните от нея реформи в средното училище миналата седмица, г-жа Белксем носеше елегантна черна рокля с изрязано деколте. Малка част от дантелата на сутиена й се виждаше", написа колумнистът в списанието.

Според него министърката актуализира със сутиен версията на Уди Алън във филма „Ани Хол", в който фокусът е върху отношенията между двата пола.

Това е стратегия за връзки с обществеността, стара, колкото планетата", заяви още яростният критик. Според него червилото и обеците никога не са били използвани по този начин в историята на френския парламент.

Паскал Боистард, министърка за правата на жените, обвини автора на статията в „сексистки атаки", които са „обида към всички жени". Министърът по европейските въпроси Харлем Десир заяви, че статията е „недостойна и отчаяна".

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари