Вилните зони на Русе остават без снегопочистване

0
Пламен Стоилов заяви, че няма ресурс да проправя пътеки във вилните зони около града
Пламен Стоилов заяви, че няма ресурс да проправя пътеки във вилните зони около града

Изхвърлянето на снега от уличното платно към тротоарите, неправилно паркиралите леки коли, неразумното тръгване на път при тежки зимни условия и липсата на грижа в почистването на околоблоковите пространства, тротоарите и пред офиси и магазини, са основните проблеми при зимното почистване в община Русе.

Това бе отчетено на първата работна среща във връзка с подготовката за предстоящите зимни условия. В началото станаха ясни и неразплатените суми от страна на АПИ и Междуведомствената комисия за бедствия и аварии към Министерски съвет

На срещата бяха кметове и представители на кметствата в община Русе,  снегопочистващите фирми, с които Община Русе има сключени договори, „Енерго – про мрежи“, „В и К“, „Топлофикация“, „Овергаз - север“, ОД на „МВР“, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, ОП „Паркстрой“ и Областно пътно управление.

И тази година Русе ще се чисти приоритетно през нощта, при екстремални зимни условия паркингите ще бъдат безплатни, до разчистване на улиците и паркоместата пред жилищните сгради.

Кметът Пламен Стоилов заяви, че няма ресурс да проправя пътеки във вилните зони около града и призова хората, които живеят там да следят прогнозите и да не се предоверяват на собствените си сили за справяне със ситуацията. Той предупреди снегопочистващите фирми да внимават при разчистването на уличните платна, снегът да не се изсипва по тротоарите и да се възпрепятства движението на хората.

На следваща среща ще бъда проверено дали няма дублиране на почистваща техника на две или повече места. Миналата зима с 10 000 лева бе глобена фирмата по зимното почистване и не бяха признати разходи в размер на 254 064 лева. Те са за зимния период до края на януари и касаят некачествено изпълнение на договора.

До седмица ще бъде подписано споразумение с Агенция „Пътна инфраструктура“, която ще ремонтира и положи нова маркировка на булевард „България“.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари