Виктория, поклон! Няма да забравим!

0
Утре се навършват два месеца от зверското убийство на журналистката Виктория Маринова
Утре се навършват два месеца от зверското убийство на журналистката Виктория Маринова Снимка: Dunavmost

Утре се навършват два месеца от зверското убийство на журналистката Виктория Маринова.

Престъпление, което взриви не само българското общество, а и международната общност, медии и институции.

Днес, два месеца по-късно имаме повече въпроси отколкото отговори.

Помним, че първата реакция на управляващата ни мафия и слугинските им дръжки на микрофони бе да отрекат, че убийството и има връзка с нейната работа. Без дори да знаят какво точно се е случило. Помним, че веднага след това се опитаха да я представят, като администратор, а не като журналист. Помним пресконференцията на Борисов, Цацаров и Младен Маринов, в която обявиха, че е задържан убиеца, преди да е приключило следствието и съда да се е произнесъл. Помним, че обещаха прозрачност и бързи резултати. Помним десетките реакции на възмущение и гняв от чужбина. Политици, дипломати, общественици, медии. Помним как Буда се скара на чуждите посланици, че се съмнявали в стабилността на кочината му.

НО СЪЩО ТАКА ПОМНИМ, че последното и предаване бе посветено на мегааферата ДжиПиГейт и интервюто и с Димитър Стоянов от сайта Биволъ! В момент, в който всички така наречени „национални медии“ се бяха снишили и не смееха да произнесат „ДжиПиГейт“, а прокуратурата и ГДБОП се опитваха да смачкат и замажат скандала и сигналите на биволите. Виктория прояви смелост за която плати с живота си.

ПОМНИМ, че последната дума на Виктория изречена в ефир е ИСТИНАТА!

Помним и хилядите българи, които изразиха своята съпричастност с близките на Виктория и се поклониха пред паметта и. И не трябва да забравяме!

На организираното от БОЕЦ бдение в памет на Виктория Маринова в София на 08.10, пред сградата на Съдебната палата, БОЕЦ и присъстващите граждани обявихме и едно конкретно искане – Независмо, международно разследване на убийството на Виктория и аферата ДжиПИГейт! Десетки хиляди българи се включиха в подписка със същото искане. Защото този път трябва да стигнем до истината. Просто трябва.

Защото никой в държавата на мафията не вярва в институциите на мафията. Защото убийството на журналист не е просто убийство или престъпление, това е и посегателство върху свободата словото, а това засяга всеки един от нас пряко! Лично! И лично и пряко трябва да търсим отговорите и отговорността на дебелите. За да спрем да броим трупове и да палим свещи и да почнем да говорим Истината без страх! А докато мафията стои на върха на държавата ни това няма как да се случи. След подобно убийство в демократичните държави си заминават правителства. Време е да се съмне и у нас.

Виктория Маринова, поклон! Ще помним и няма да забравяме! И ще се борим…за Истината!

ГД БОЕЦ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари