Кое е най-четящото дете у нас?

0
Виктория Байрактарова​ от Хасково е прочела рекордните 552 книги за година
Виктория Байрактарова​ от Хасково е прочела рекордните 552 книги за година Видео: NOVA

Виктория Байрактарова​ от Хасково е прочела рекордните 552 книги за година

Запознайте се с Виктория Байрактарова е едно от най-четящите деца у нас. Тя е едва във втори клас, но през миналата година е успяла да прочете 552 книги. Заради това е получила и награда "Читател на годината" от регионалната библиотека в Хасково.

Виктория е влизала в детския отдел на регионалната библиотека "Христо Смирненски" в Хасково поне 50 пъти и вече се чувства тук като у дома си. Второкласничката научава буквите много преди да пристъпи училищния праг, а още в първи клас започва да идва в библиотеката всяка седмица и малко по малко за една година успява да вземе 552 книги.

„Мама ми чете всяка вечер по една книжка и аз, когато се научих, и аз започнах да чета. Първо, като се прибера от училище си пиша домашните, и след това чета книжки”, споделя момичето. Сред любимите книги на Виктория са приказките и приключенските разкази като този за смелото коте Мили. Често обаче чете и образователна литература, както и чисто женски книги, предаде NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Сметалото
    За адмирации и поздрави е да има четящи деца, но хайде да се върнем в реалността! 552 книги за една година, а? Напишете, че детенцето ги е разлиствало, а не чело, така щеше да е малко по достоверно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари