Вики от Русе откри любов в Америка

2
Вики е роден през октомври 2013 г. Желан е от родителите си, но не може да бъде отглеждан в семейна среда заради лош гълтателен рефлекс
Вики е роден през октомври 2013 г. Желан е от родителите си, но не може да бъде отглеждан в семейна среда заради лош гълтателен рефлекс

Тригодишният Вики от Русе намери своя дом в Америка.

Семейство зад океана е пожелало да осинови мъничето, родено с ниско тегло, синдром на Даун и сериозен сърдечен проблем. Момченцето бе изпратено с тържество и вече е при новите си родители, съобщават от сдружението „Еквилибриум”, което управлява Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Русе.

Вики е роден през октомври 2013 г. Желан е от родителите си, но не може да бъде отглеждан в семейна среда заради лош гълтателен рефлекс. Лекарите препоръчват да бъде настанен в дом, където за него да се полагат специализирани грижи. По-късно майката и бащата, шокирани от тежкото състояние на детето си, дават съгласие за осиновяването му.

Момченцето е настанено в центъра, управляван от „Еквилибриум”. Състоянието му е изключително крехко поради ниските килограми за възрастта – на 2 години той тежи 5 кг, това е и причина да не може да бъде направена жизненонеобходимата сърдечна операция. Благодарение на постоянните медицински грижи, многото работа и консултации с именити специалисти, на интензивна кинезитерапия и позициониране, Вики започва да приема по няколко грама храна с лъжичка. Осигурени са му чрез спонсори скъпоструващи специални храни и добавки и детето се подобрява. Специалисти от столицата констатират, че сърдечна операция вече не е необходима.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари