ВиК инвестициите в Русенско били изложени на риск, ако не бъде вдигната цената на водата

1
И заплатите на служителите няма да могат да се актуализират, заяви инж. Савов
И заплатите на служителите няма да могат да се актуализират, заяви инж. Савов Видео: Кис 13

3,87 лв. с ДДС е окончателната цена на ВиК услугата в Русе заложена в бизнес-плана за тази година.

Става дума за комплексна цена, която включва доставяне, отвеждане и пречистване на отпадните води.

Очаква се докладът на КЕВР за определяне на параметрите на бизнес-плана и на цената на услугата, информира Кис 13.

Преработката на бизнес плана е извършена по указание на Регионалното министерство и засяга само цената на електроенергия, като е заложена осреднена цена за последните 6 месеца на миналата година.

ВиКРусе е изплатило всичките си задължения, но това е станало за сметка на финансовите резерви на дружеството.

Продължава по план изпълнението на обектите от големия воден проект на Русе за подмяна на ВиК мрежата, което създава известно неудобство на гражданите.

От ВиК и Общината увериха също, че настилката на всички разкопани по проекта улици ще бъде възстановена.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    Този
    Е една креатура, срам е дружеството да има такъв управител.
  • 8
    13
    аааа
    Не може да се оплаче от доходите си и управителят на Водоснабдяване и канализация в Русе Сава Савов. Той е начело на дружеството от 2006-а и от декларацията му, подадена пред Сметната палата, е видно, че след това имущественото му състояние драстично се подобрява. През 2007 г., заедно със съпругата си Светла, Сава Савов купува 500 кв. м парцел в град Мартен на самия бряг на Дунава. През 2011-а фамилията се сдобива с къща с двор в Мартен и гараж към нея за над 110 хил. лв., а година по-късно и с жилище в София с площ от 114 кв. м. и паркомясто за общо 127.2 хил. лева. Иначе сред имотите на семейство Савови са още два апартамента в града на баба Тонка, както и къща с двор в с. Дебели рът - община Елена. Според декларацията то разполага и с наследствени ниви в близост до Полски Тръмбеш и Елена, с 40 хил. лв. в банкови влогове и още 20 хил. лв. в цени книжа. На името на Сава Савов е записан и лизинг за 87 200 лева. Мажоритарен собственик с 51% в русенското ВиК е Министерството на регионалното развитие и благоустройството, а останалите дялове са разпределени между общините в областта. Колкото до работата на Савов като управител, оценките на русчуклии са доста разнопосочни. Повечето от тях се оплакват от качеството на водата и големите загуби, при все че с пари по програма ИСПА в града бе изградена нова пречиствателна станция за отпадни води, която в средата на 2012-а бе прехвърлена на компанията за управление. Трябва да отбележим също, че в края на миналата година водното дружество получи награда от строителното ведомство за Иновативна корпоративна географска информационна система за ефективно управление на ВиК инфраструктура.Е ТОВА Е ОТ ЗАГУБИТЕ НА ВИК
  • 6
    12
    аааа
    явно на него и главната са им малко къщите една до друга сега трябва и за децата внуците пъ и за родата
  • 11
    11
    Рад
    И за тази свиня, рано или късно ще дойде коледата!
  • 14
    10
    Е, ми така е ...
    По тв-новините съобщиха за няколко държави, които са наложили законово таван за цените на услугите и така регулират потреблението. Примерно, ако Държавната КЕВР определи ограничение на ВиК да НЕ може повече да вдига цената от 1 лев за м3 вода - това е решението! А сега са оставили всички дружества да крадат на воля безконтролно, като се оправдават с "пазарна цена". Така стана с цените на олио, горива и т.н. - нарича се "спекула"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари