Вие сте убийци, ще запалим Гърмен!

0
Мъж припадна и си глътна езика по време на събарянето на третата незаконна къща в Гърмен
Мъж припадна и си глътна езика по време на събарянето на третата незаконна къща в Гърмен Видео: БГНЕС

Мъж припадна и си глътна езика по време на събарянето на третата незаконна къща в Гърмен.

32-годишният мъж беше откаран в болница от намиращата се на място дежурна линейка. Близо 5 минути полицаи, близки и лекар се мъчиха да извадят езика на мъжа, който по неофициална информация живее в третата съборена сграда. Обстановката по време на инцидента бе трагична. Ромите виеха, кълняха. Напрежение възникна и при подготовката за събаряне на четвъртата незаконна къща. На собствениците им позволиха да свалят дограмата и керемидите, което правят в момента. Малко преди това напрежението ескалира за втори път, след като собственикът излезе пред жандармеристите и започна да ги пита какво трябва да направи с детето си, което е сляпо и трябва да го заведе утре в София на операция. Мъжът започна да крещи срещу жандармеристите „Вие сте убийци”, „Вие не сте хора”, „Ще запалим Гърмен”.

Хората започнаха да викат и да дюдюкат срещу кметицата Минка Капитанова. Полицаите под екскорт я отведоха, качиха на автомобил и закараха в общината, за да не дразни хората.

В третата къща има и новородено, според мъжа, живеещ в нея. „Къде да се подслони довечера”, питаше той. На него му бе разрешено да разговаря със зам.-кмета. Мъжът поиска зам.-кметът да му покаже предупреждения, че къщата ще бъде съборена и твърдеше, че такова не е получавал.

След това обстановката се успокои и в момента свалят керемидите. Всеки момент сградата ще бъде съборена.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари