Видинският "вампир" нарочи Бойко!

0
Шизофреникът Митко Борисов искал да се срещне с Борисов за да му иска обяснения
Шизофреникът Митко Борисов искал да се срещне с Борисов за да му иска обяснения

Шизофреникът Митко Борисов от Видин потроши изолатора, в който влязъл, след като отново започнал да пали и да напада хора.

Вампира, както стана известен из Видинския край заради желанието си да пие човешка кръв, отново влезе в лудницата в "Карлуково". Хората обаче са в паника, защото очакват той пак да бъде пуснат сред обществото след няколко месеца.

Митко влязъл в изолатора, след като във Видин и в близкото село Рупци, където има къща, започнал отново да заплашва хората. Разхождал се или с кирка, или с два ножа. Отново започнал да пали и треви край къщите, но бързите действия на живеещите наоколо предотвратявали разрастването на пожарите. След като положението станало нетърпимо, шизофреникът бил закаран в изолатор. Там той получил криза и започнал да буйства. Почти успял да разбие желязната врата на стаята, в която бил затворен.

Впоследствие Митко Борисов застанал пред Районния съд в дунавския град, който да се разпореди лудият да бъде изпратен с временна мярка в Държавната психиатрична болница в Карлуково. Присъствали на делото разказаха, че заседанието било доста интересно. Митко твърдял, че си е съвсем здрав. По някое време обаче се разбеснял и се наложило полицай да го усмирява. Тогава шизофреникът обявил, че отива да търси премиера Бойко Борисов, за да му иска обяснение.

Причината била, че няколко дни по-рано човек от Видин показал на Митко статия за неговите подвизи в интернет сайт. По случайност до публикацията била друга, в която се споменавало името на Борисов. Митко се възмутил, че има и други до материала за него, и се заканил да тръгва към София, за да търси министър-председателя и да му иска обяснение.

"При този разказ съдийката си легна от смях", коментира близък на шизофреника, който присъствал на заседанието.
В крайна сметка решението на съда било Митко Борисов да бъде изпратен в Карлуково. Местните се страхуват, че скоро той пак ще бъде пуснат и затова ще бъде пусната жалба, с която да се задвижи процедура за поставяне под запрещение.

Този път Митко изкара около три месеца сред обществото, след като излезе от лудница през август. Тогава кметът на Рупци Илиян Ангелов, където шизофреникът живее през част от времето, обеща да го следи да си пие хапчетата. Поискал да ги държи в себе си и всеки ден да му дава дозата, но болният отказал.

"Обеща, но не вярвам, че ще удържи на думата си. Той вече е много зле. Преди, като го пуснеха от психиатрията в Карлуково, по 3-4 месеца издържаше, преди да започне да прави щуротии. След последните му въдворявания само няколко дни му трябват, за да започне да създава проблеми", добави тогава Ангелов.

Кметът вече многократно апелира институциите да намерят решение на проблема. Живеещите в Рупци и във Видин, където също Борисов на няколко пъти напада хора, са в паника да не го срещнат, когато той е на свобода. Шизофреникът обикновено ходи въоръжен с ножове и брадви. При задържането му последния път у него са открити 3 остриета. Конфискувани са му, но веднага си намирал нови. Кметът на Рупци смята, че още не се е снабдил с нов нож, но вероятно ще го направи всеки момент.

Освен към хладните оръжия 44-годишният Борисов има слабост и към кибрита. Пироманът редовно прави палежи, които за щастие засега се разминават без сериозни щети и без пострадали.

Нападения

Проблемите с психичното състояние на Митко Борисов започват през 1999 година. Най-често потърпевшите от неговата лудост са бабата и дядото му. На баба си чупи ръката с брадва, наръгва дядо си с нож, пука му тъпанчето на едното ухо. Те не подават жалби против него, защото обичат внука си и им е жал.

През 1995 г. Митко Борисов е осъден за причиняване на лека телесна повреда за стрелба с газов пистолет по татко си. Оттогава двамата се спречкват многократно, а бащата не крие, че ходи въоръжен, за да се брани.
Нападал е и случайни хора заради дребни разправии, например, че не го почерпили цигара.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари