Къде се намира "Дунав мост 2", г-н Борисов?

0
Разгорещено лидерът на ГЕРБ заяви в Букурещ, че той се намира на 60 километра от "Дунав мост" 2
Разгорещено лидерът на ГЕРБ заяви в Букурещ, че той се намира на 60 километра от "Дунав мост" 2

Разгорещено лидерът на ГЕРБ заяви в Букурещ, че той се намира на 60 километра от "Дунав мост" 2

"България и Румъния трябва да бъдат приети час по-скоро в Шенген по суша." Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във втория ден от конгреса на Европейската народна партия в Букурещ.

"Само на 60 километра от тази зала е "Дунав мост" 2, където с километри стои опашка от тирове. Мисля, че колегите от Австрия за 30-40 минути могат да отидат и да видят каква екологична, антизелена среда съществува там. Защото стотици хора, шофьорите на тирове, прекарват с денонощия. Това не е 21-и век. Това не е начинът, по който трябва да работи Европа. Мисля, че каквито и избори, каквито и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава чрез другите. Канцлерът на Австрия го уважавам много и днес ще се видя с него. И мога да му обещая, защото, и вие сте прави, няколко години българската граница не беше надеждна граница на Европейския съюз, но преди три години имахме нулева миграция. Обещавам, че ще направим и правим в момента така, че Австрия, австрийците, европейците, да бъдат сигурни в нашата шенгенска граница", каза Борисов.

В изказването си лидерът на ГЕРБ заявява, че "Дунав мост" 2 е на 60 километра от Букурещ. Кой мост визира той? Разстоянието между Букурещ и Видин е приблизително 200 километра, а между Русе и Букурещ 96.

По-рано той отправи критики към инфраструктурата на "Дунав мост" при Русе: „Нека да видят каква е смрад край Русе, там има ями по-големи от мене, подобрената инфраструктура за 3 години. Съветвам го по теми, по които Денков се е провалил за 3 години, да не коментира ще им кажа, че те откриха 14 км, с 26,5 млн. индексации и сега им давам за домашно - това е по 2 млн. километъра строи, къде са чувалите, бе? Защо строите с 2 млн. на километър, какво се промени, цялата отсечка ще стане половин милиард по-скъпо за българите, защо това не се коментира", попита Борисов. "Сега щом сте направили инфраструктурата, защо е по-скъпо, къде отидоха тези чували, защо 2 млн. е по-скъпо?"

Питаме лидера на ГЕРБ, чиято любима тема е инфраструктурата, за кой мост говори - този при Русе или при Видин и прави ли разлика?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    2
    Kogali
    Кога най после този този сбъркан патос ще замлъкне завинаги?!!!
  • 14
    1
    географ
    Тиквата не е виждал глобуса на Булгаристан.:) Д-р Борисов е доктор по маркучите, а не по глобусите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари