Видинската болница е напът да затвори

0
Много медици от града дават положителни проби за коронавирус
Много медици от града дават положителни проби за коронавирус Снимка: БНР

Видинската болница е напът да затвори. Много медици от града дават положителни проби за коронавирус. Отделението по неврология там вече затвори. Има спешна нужда от нови специалисти.

От 23-ма заразени в областта, 15 са служители в областната болница.

„На 12 април имахме взрив, еднократно се намериха новозаразени. Тогава лекар от неврологично отделение със симптоми на пневмония беше диагностициран с коронавирус инфекция. тъй като до предишния ден е бил на работа, се прецени за целесъобразно всички колеги от отделението да бъдат изследвани. И така накуп се намериха всички, които са заразени, обясни в предаването „Здравей, България“ по NOVA д-р Ивета Найденова, прокурист на болницата.

По думите ѝ в последните два дни няма новозаразен медицински персонал. Освен медици от неврологичното отделение има инфектирани лаборант, лекар от Спешното отделение, санитар и медицинска сестра от друго отделение.

Д-р Найденова е категорична, че в областната болница във Видин има достатъчно предпазни средства. Още през януари медицинското заведение е получило голямо количество костюми като дарение. Прокуристът на лечебното заведение поясни, че в момента то има нужда от всякакви специалисти, но най-остра е нуждата от такива по инфекциозни болести.

Кметът на града д-р Цветан Ценков обясни, че общината ще осигури медицински сестри от детските градини.

До края на седмицата ще се направят 450 тестове на медицинския персонал на болницата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари