Видео среща на ученици от СУ "Възраждане" и клас от Франция

5

На 2 февруари 2017 г. учениците от 11 „а“ клас, профил „Технологичен – Информационни технологии“  клас при СУ „Възраждане“, Русе, имаха по-различен час по английски език като проведоха онлайн среща с клас от Средно политехническо училище  „Пол-Емил Виктор“, Шампаньол, Франция.

През учебната 2016/2017 г. гимназистите от СУ „Възраждане“ работят по три проекта в най-голямата европейска мрежа за споделяне и усъвършенстване на работата на учители и училища – eTwinning, като 11 „а“ клас са включени в проекта  Show Your Green Energy Map.
Проектът е за разработване на интерактивна карта на регионите, в които учениците живеят. Работата по проекта включва комуникация на английски език, събиране на информация и умения за работа с карти и web3  инструменти. Чрез крайния продукт се представят източниците на зелена енергия България, както и кратка информация за тези източници, поместена на интерактивна карта. Това е проект за изграждане на дигитални умения и компетентности  за европейско гражданство. 

Партньори по проекта са училища от Франция, Сърбия, Румъния, Италия, Германия, Чехия и Словения. Видео срещата се осъществи в  eTwinning  пространството,  Myspace, която дава възможност за висококачествена конферентна връзка. На тази, втора, онлайн среща по проекта  учениците от двете страни представиха материалите и информацията, които са събрали за източниците на зелена енергия в своята страна. Всеки клас е поместил своя информация на платформата padlet  и googlemap.

По време на урока класовете първо представиха себе си, а след това   и проблемите на своите държави по отношение на енергийните нужди и производство. Всеки екип представи интерактивните карти, които са подготвили и разказаха накратко за някои от зелените електрически централи. Освен представянето на готовите продукти, отборите от двете страни се състезаваха в онлайн викторина, проведена в реално време като ползваха приложението kahoot. Новаторството в случая, е че анкетата се проведе едновременно и на практика беше приложен принципът за класна стая без граници. Двата класа ползваха общо онлайн пространство и придобиха усещането за виртуално обща класна стая. И двете страни се представиха на високо ниво като отговориха с висок процент верни отговори.

Работата по проекта Show Your Green Energy Map  (SYGEM) даде възможност на единадесетокласниците да общуват на английски език със свои връстници  и да приложат на практика уменията си, получени в часовете по информационни технологии за работа с интерактивни приложения. Урокът е представлява интерес с това, че са използвани най-съвременни методи и принципи  на обучение като flipped classroom, CLIL, project-based education ( обърната  и отворена класна стая, учене на език чрез учене на съдържание, проектно и игрово базирано обучение).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари