Ученици от СУ „Възраждане“ учат английски по уникален метод

2

Ученици и учители от СУ „Възраждане“- Русе започват работа по проект „Practice Makes Perfect“, свързан с обучението по английски език в 5-8 клас.

Това е вторият международен двугодишен проект на програма „Еразъм+“, по който училището ще работи през тази учебна година – сподели координаторът на проекта Меглена Христова- заместник-директор на училището.

Учениците  на  „Възраждане“ ще се включат в разнообразни учебни и културни дейности заедно със своите връстници от Афионкарахисар – Турция,  Укмерге - Литва, Нучет – Румъния, Битоля - Македония.

Най-важната част на проект „Practice Makes Perfect“ е, че както учениците, така и учителите ще се учат и ще се усъвършенстват чрез практика. Основната цел е да се направи ученето и преподаването на английски език лесно за ученици и учители. Проектът  ще подкрепи учениците  да се учат от живота. В този проект те ще могат да приложат своите знания по английски език в практиката. Това ще бъде възможно с посещение на партньорските страни, среща с нови хора и опознаването на нови култури. По време на мобилностите ще бъдат организирани  много от дейностите за ученици и учители.

Чрез използването в часовете на Flipped, Classroom, Kahoot, Class dojo, Padlet, Wevideo, Powtoon, Zondle, Voki, Thinglink and Hands-on  ще бъде провокиран  у учениците по-голям интерес към английския език и преподаването на английски ще стане още по-интересно, забавно и пълноценно. Прилагайки в обучението по английски език на  най-новите и ефективни  ИКТ, WEB 2 инструменти и WEB 3 инструменти, партньорите в проекта  се надяват да осъществят по-творческо и градивно образование.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари