Ветово се тресе от скандали

1
Поредната зима без бюджет посреща Община Ветово, където продължават скандалите между кмета и общинските съветници
Поредната зима без бюджет посреща Община Ветово, където продължават скандалите между кмета и общинските съветници Видео: БНТ Русе

Поредната зима без бюджет посреща Община Ветово, Русенско, където продължават скандалите между кмета и общинските съветници.

Днес стана ясно, че град Глоджево в същата община ще избира кмет на 19-и февруари, съобщава БНТ Русе.

Днес извънредната сесия на Общинския съвет трябваше да се занимава единствено с избора на временно изпълняващ длъжността кмет на Глоджево. Заседанието обаче бързо прерасна в скандал, по време на който взаимни обвинения в злоупотреби за пореден път си размениха кръгът около кмета Георги Георгиев и хората на председателя на Общинския съвет д-р Мехмед Мехмед. Кметът извади списък на 21 дейности в общината, които според него страдат от спешна липса на средства, а причината за това е неприетият бюджет.

Проблемът с бюджета е единствено в главата на кмета. В края на юли Общинският съвет гласува бюджета на Ветово и бяха залегнати капиталови разходи, които към днешна дата кметът не е извършил. 600 000 хиляди лева бяха за асфалтиране на улици, но те не са изпълнени”, каза д-р Мехмед Мехмед – председател на Общинския съвет във Ветово.

Георги Георгиев се опита да внесе предложение за корекция на бюджета, но то не беше прието от председателя с мотив, че не са спазени всички законови процедури. Той беше обвинен в неправомерно изразходване на средства без решение на Общинския съвет. Кметът обаче настоява, че общината има спешна нужда актуализация на бюджета.

„Към 30.11 вече са констатирани изключително много преразходи, които са били консумирани” , каза Георги Георгиев – кмет на община Ветово.

Известие от президентството увенча скандалното заседание с новината, че на 19 февруари предстоят частични избори за кмет в град Глоджево. Дотогава тази функция ще изпълнява избраният днес Адем Хаджимимишев. А зимата за хората от общината е поредната на твърде много думи и твърде малко решения.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари