Вещо лице: За да има катастрофа в железниците, трябва да има поне 3 грешки

0
Двама машинисти и шофьор на МПС загина в тежка катастрофа днес
Двама машинисти и шофьор на МПС загина в тежка катастрофа днес Снимка: NOVA

В Европейския съюз е забранено пресичането на основни железопътни линии с пътната инфраструктура, каза Симеон Ананиев

В железниците, за да има катастрофа в една такава бавно инерционна система трябва да има поне 3 грешки. При една или при две - системата е изградена така, че може да издържи. Това каза пред bTV  Симеон Ананиев, вещо лице при разследването на подобни инциденти.

По-рано днес бе съобщено за тежка железопътна катастрофа с трима загинали. 

Най-сериозната грешка е това, което ние не успяхме да направим, включително и аз, когато работех в системата, че в Европейския съюз е забранено пресичането на основни железопътни линии с пътната инфраструктура и това трябваше в България да бъде премахнато.

Имаме 9 линии в България, второстепенни и третостепенни, там може, но на основните линии прелезите трябва да ги няма. Те трябва да бъдат ли надлези или подлези, или някои от тях да бъдат затворени. Всичко това ние не успяхме да направим“, заяви той.

Железопътната мрежа в България и начинът на дисциплина както в железниците, така и в автомобилния транспорт, дават предпоставки над 36% от произшествията в железопътния транспорт да са удари на прелези, или на железопътни линии, допълни Ананиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    darkaveng
    Вещо съм ли.., пардон, гъз!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари