Машинистите, осъдени по делото "Хитрино", влязоха в затвора

1
Димитър Михнев е осъден на 15 години затвор, а Радослав Петков на 10
Димитър Михнев е осъден на 15 години затвор, а Радослав Петков на 10 Снимка: Радио Шумен

Димитър Михнев е осъден на 15 години затвор, а Радослав Петков на 10

Локомотивите машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков, осъдени окончателно за тежката жп катастрофа край гара Хитрино, са в затвора от петък, съобщи NOVA.

Те търпят наказанията си в затвора в Белене. Това стана след решение на Върховния касационен съд, взето на 18 април.

Двамата бяха признати за виновни за тежката катастрофа, която отне живота на 7 души и рани други 14. Михнев е осъден на 15 години затвор, а Петков на 10. Те имат и забрана да работят в жп сектора.

Близо година и половина отне на ВКС да реши делото окончателно. Предстои решението на ВКС да бъде публикувани на сайта му. Заради законови промени от 2017 г. се забрани на съдилищата да публикуват решения за ефективни присъди, за да не се укрият осъдените, ако те са на свобода. Решенията стават публични, когато прокуратурата уведоми съда, че е привела присъдата в изпълнение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    Стоян
    Не се знае дали са виновни,или онези боклуци от Булмаркет,са по виновни,но то има Господ и ще ги изтресе тях,и техните копелета!Боклуци престъпни!
  • -24
    1
    Фффффф
    Браво!!!!До живот да бяха ги осъдили!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари